Foto: Starsport
Foto: Starsport

Mozzart Bet Superliga počela pobedom Voždovca i spektakularnom odbranom Kljajića (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.07.22. | 21:55

Golman Novog Pazara već u prvom meču novog šampionata istakao kandidaturu za paradu sezone, ali u 43. minutu nije uspeo da zaustavi šut Hajdina glavom

Mozzart Bet Superliga zvanično je počela! Lopta se ponovo kotrlja terenima najkvalitetnijih sprskih ekipa. Utakmicom Voždovca i Novog Pazara otvorena je sezona 2022/23, a prve korake ka ostvarenju ciljeva napravio je beogradski tim. Pred svojim navijačima, a nije ih bilo previše - tek oko 500 ljudi na tribinama - Zmajevi su slavili minimalnim rezultatom i upisali prve bodove u novom šampionatu - 1:0 (1:0)

Svetla stadiona iz Zaplanjske ulice ove večeri usmerena su ka Stefanu Hajdinu, najstarijem članu prve jedanaestorke Nebojše Jandrića, vođe ekipe i ujedno strelcu pobedonosnog gola, dovoljno umešnom i lukavom da se pred sam odlazak na pauzu između poluvremena iskrade čuvaru i četvrtu uzastopnu sezonu u dresu Zmajeva se upiše u strelce.

Izabrane vesti

Prva utakmica u Mozzart Bet Superligi donela nam je, pored ruku na srce ne toliko kvalitetnog fudbala, i potencijalnu odbranu sezone. Reflektori stadiona Šoping centra na trenutak su se sa doskorašnjeg kapitena Voždovca preselile na Filipa Kljajića, koji je iskoristio svojih pet minuta slave da obeležio povratak na srpske terene. Nekadašnji čuvar mreže Partizana je sredinom drugog dela spektakularnom reakcijom odbranio udarac Nivezića sa pet metara i ostavio svoju ekipu u životu. Ipak, na kraju joj to nije pomoglo da izbegne poraz i ako je suditi na osnovu uvodne utakmice, Novom Pazaru i ove sezone predstoji borba za goli život.

Otišao je Aleksandar Linta na sam jug Srbije, ali je na Krovu ostala ideja o modernom, napadačkom fudbalu. A takav često podrazumeva započinjanje napada iz poslednje linije. Ni u Zaplanjskoj ulici nije ništa drugačije. Nije se, uprkos prosečnoj starosti startne postave od tek nešto ispod 23 godine, domaća ekipa libila da gradi akcije pasovima Miloša Krunića iz svog šesnaesterca i riskantnim dodavanjima u blizini svog gola približava se ka trećini rivala, ali ju je smelost i u kombinaciji sa manjkom iskustva i staloženosti umalo skupo koštala već na startu utakmice.

Izgubljena lopta na svojoj polovini, fudbaleri Novog Pazara brzo su došli u posed, a lopta je posle akcije po desnoj strani stigla do Zorana Danoskog. Nije letošnje pojačanje Plavih mnogo toga moglo bolje da uradi, zahvatio je doskorašnji fudbaler lučanske Mladosti školski, ali ga je Krunić odličnom intervencijom sprečio da se na debiju u dresu novog kluba upiše u strelce.

No, to što je ostao bez pogotka na prvoj zvaničnoj utakmici za klub kraj Jošanice, ne znači da je Danoski ostavio loš utisak. Štaviše, može se reći da je bio daleko najbolji pojedinac gostiju, u nekoliko navrata je varkama telom i driblinzima unosio nemir u odbranu Jandrićeve ekipe, uz Filipa Jovića – sa penala gađao glavom, kasnije pogodio prečku prilikom centaršuta – jedini konkretio pretio golu Krunića i i dok, odnosno ukoliko ne reši pitanje špica – Ratković se "nije video" - biće najveća uzdanica Vladimira Gaćinovića u ovogodišnjem prvenstvu.

Voždovac je s druge strane budnost pokazivao udarcima sa distance, počevši od Ćirkovićevog voleja sa ivice šesnaesterca, Burmazovog ambicioznog šuta iz okreta sa iste udaljenosti, do snažnog pokušaja japanskog krila Sentokua. I upravo je posle njega, baš u smiraj poluvremena, kada se činilo da golova neće biti, domaćin stigao do prednosti. Ajdinović je ubacio loptu onako kako to obično čini, na prvu stativu, a Hajdin se ušunjao ispred čuvara i pogodio dalji ugao.

Nastavak je doneo inicijativu i mnogo zrelije šanse Gaćinovićeve ekipe, ali je, ponovićemo, nedostatak opcija pred golom rivala sprečio goste da ne stignu izjednačenja. Mogao je čak da ih košta i ubedljivijeg poraza, jer Plavi su kako se utakmica približavala kraju sve više srljali napred i otvarali prostor za kontranapade Zmajeva, ali su se zahvaljujući lošim rešenjima domaćih fudbalera u završnoj trećini, pre svih Pantovića, kući vratili sa minimalnim porazom.

*****

VOŽDOVAC – NOVI PAZAR 1:0 (1:0)

/Hajdin 43/

Beograd

Stadion Šoping centar

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Mijailović (Voždovac)

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Krunić 6,5 – Mijailović 5,5 (88. Đorđević), Milović 6, Damjanović 6, Hajdin 7 – Ivezić 6,5, Ajdinović 6 (74. Đurišić) – Sentoku 5,5 (87. Purtić), Pantović 5,5, Ćirković 6 ( 64. Novaković) – Burmaz 5,5 (73. Stoisavljević)

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Kljajić 6,5 – Pešukić 5,5, Rubežić 5,5, Joksimović 5,5, Jović 5,5 - Alić 5,5, Lončar 6 – Danoski 6,5, Maksimović 5,5 (76. Miljić), Ergelaš5,5 (od 41. Mujezinović 5,5) – Ratković 5 (70. Nikčević)

Igrač utakmice: Stefan Hajdin (Voždovac)

MOZZART BET SUPERLIGA - PRVO KOLO

Petak

Voždovac - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Hajdin 43/

Subota

20.00: (2,25) Mladost Lučani (3,30) Spartak (3,25)

20.00: (2,20) Čukarički (3,30) TSC (3,40)

20.00: (10,0) Javor (5,10) Partizan (1,32)

Nedelja

20.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) Radnički Niš (14,0)

20.00: (2,00) Radnik (3,40) Mladost NS (3,90)

20.00: (1,90) Vojvodina (3,40) Napredak (4,30)

Ponedeljak

20.00: (2,40) Kolubara (3,25) Radnički Kragujevac (3,05)


tagovi

Mozzart Bet Superligafk voždovacFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara