Umar Sadik (©Starsport)
Umar Sadik (©Starsport)

MOZZART sport otkriva bonuse Sadikovog transfera

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 17:57

Tri uslova da Partizan dobije dodatnih 4.000.000 evra

Odlazi Umar Sadik iz Partizana posle tek nešto više od godinu dana otkako je iz Rome stigao u Humsku. Najpre kao pozajmljen, a onda od zime otkupljen igrač.

I kao što se u januaru lomila koplja da li Partizan i za koji novac može da otkupi Sadika, za kojeg je već tada bilo dosta interesovanja drugih klubova, tako i sada kruže razne informacije za koliko je novca klub iz Humske prodao najboljeg strelca španskoj Almeriji.

Izabrane vesti

Partizan će sigurno inkasirati 5.000.000 evra od transfera. A, ukupna suma bi mogla da poraste na 9.000.000, međutim, moraju da se za to ispune tri uslova. Što znači da nije sigurno da će taj novac stići u kasu crno-belih.

Almerija će dodatno platiti Partizanu 3.000.000 evra ako se dok je Sadik u klubu plasira u Primeru. To i jeste cilj kluba, ambicioznih gazda, za ovu sezonu. Na Topčiderskom brdu su ubeđeni da će se taj uslov ispuniti.

Ostala su još dva uslova. Prvi je, kako saznaje MOZZART Sport da Umar Sadik odigra barem 50 utakmica u crveno-belom dresu. Onog trenutka kada Nigerijca upiše jubilarni 50. nastup, tada će Partizan dobiti još 500.000 evra.

I treće, neophodno je i da Sadik ispuni kvotu golova. Kada Sadik postigne 20. gol za Almeriju, tada će srpski klub dobiti na račun dodatnih 500.000 evra.

Na papiru deluje da su sve tri stavke lako ostvarive i da Partizan ne može da ostane bez dodatnih 4.000.000 evra, ali u današnjem fudbalu baš ništa nije izvesno. Recimo, šta će se desiti ako Almerija ne uspe ove sezone da se domogne Primere i na leto proda Sadika dalje?

A, kako saznaje MOZZART Sport, Partizan po ugovoru sa Almerijom nema i procente od dalje prodaje Umara Sadika.

Nigerijac će u novom klubu imati platu od 700.000 evra.

Kada se sve sabere, crno-beli su zaradili od angažmana Umara Sadika. Kupili su ga zimus od Rome za 1.700.000 evra, a danas su ga prodali za najmanje 5.000.000. Za ovih nešto više od godinu dana Nigerijac je odigrao 51 utakmicu za Parni valjak, postigao 23 gola, za 19 asistirao. I ne pamti se kada su se koplja navijača lomila oko nekog igrača kao oko njega. Jedni su ga kovali u zvezde, drugima se nikako nije sviđao zbog mnoštva promašenih šansi...


tagovi

Umar SadikFK PartizanSuperligaAlmerija

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara