GOTOVO: Partizan prodao Sadika za 5.000.000 evra i bonuse, stiže dete PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 14:23

Buran dan u Humskoj

Buran vikend u Humskoj, najavljen završenim transferima Miloša Jojića, Ivana Obradovića i Svetozara Markovića, nastavljen remijem u Gornjem Milanovcu (1:1), kulminirao je danas tokom ranih popodnevnih sati. Više nema dileme: Umar Sadik će karijeru nastaviti u redovima španskog drugoligaša Almerije, koja će za slobodu visokog napadača platiti pet miliona evra. Ta cifra će domah biti prosleđena na račun srpskog vicešampiona.

Ali to nije sve. Partizan je izboksovao bonuse u slučaju timskih i individulanih uspeha Umara Sadika. U slučaju da Almerija domogne Primere, crno-beli će dobiti još tri miliona evra. Takođe, ukoliko Sadik postigne određen broj golova transfer bi mogao da se popne na devet miliona evra.-

Izabrane vesti

Pričalo se tokom leta o Brižu i Lokomotivi, pominjao se i Lil, ali kada je klupko transfera počelo da se odmotava najkonkretnija je bila španska Almerija. Član Segunde je prodao Nunjeza Benfiki za 24.000.000 evra i sa ozbiljnim kapitalom počeo aktivnosti u finišu letnjeg prelaznog roka. Ljudi iz Almeriji su u Sadiku videli ozbiljan kvalitet i dugo održavali vezu sa Beogradom. Na kraju prihvaćena je ponuda od pet miliona evra. Uz pomenute bonuse.

Sadik je u Partizan stigao u julu 2019. godine, prvo je bio na pozajmici, a potom je otkupljen za obeštećenje od 1.750.000 evra. To se ispostavilo kao odličan poslovni potez kluba iz Humske. Sadik je do sada odigrao 51 utakmicu u crno-belom dresu i postigao 23 golova, a ove sezone se na deset prvenstvenih mečeva šest puta upisao u strelce.

Međutim, prodaja Sadika nije jedina novost kada je u pitanju crno-bela strana Topčiderskog brda. Rukovodstvo Partizana je ekspreno reagovalo i angažovalo Žana Kristofa Bajebeka. Reč je o 27 – godišnjem napadaču, detetu PSŽ-a, koji je poslednju sezonu proveo u redovima Utreha. Za taj holandski klub Bajebek je od 2019. godine postigao osam golova.

Novi fudbaler Partizana, koji dolazi kao Sadikova zamena, nije nepoznato ime na evropskom tržištu. Momak iz pariskog predgrađa Sen Deni prošao je kompletnu akademiju PSŽ-a, imao sjajan učinak igrajući za drugi tim Svetaca (27 utakmica, 13 golova). Dovoljno da povremeno dobija šansu u najjačoj ekipi (34 meča), ali je vreme uglavnom provodio po pozajmicama.

Bajabek je branio boje Troa, Valensijana, Sent Etjena, Peskare, Utrehta, koji ga je 2018. godine otkupio od Parižana za 1,5 miliona evra.

Bio je član svih mlađih selekcija Francuske. U Partizan dolazi kao slobodan igrač, pošto se jako dopao ljudima iz sportskog sektora. 



tagovi

FK PartizanSadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara