Dwjan Stanković (Star sport)
Dwjan Stanković (Star sport)

Dejan Stanković otišao iz Crvene zvezde!

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.08.22. | 15:54

Srpski šampion bez trenera

Dejan Stanković je otišao iz Crvene zvezde, saznaje Mozzart sport. Ovu vest je nekoliko minuta posle naše objave potvrdio i klub sa Marakane zvaničnim putem.

Posle eliminacije u plej-ofu za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife, mladi stručnjak je očigledno razočaran odlučio da nakon dve i po godine stavi tačku na trenerski mandat na Marakani.

Izabrane vesti

Iako je njegova odgovornost za ispadanje od šampiona Izreala među najvećima, malo ko je mogao da očekuje da će Stanković ovako brzo da preseče.

"Crvena zvezda je moja ogromna ljubav, neopisiva emocija. Sada posle trećeg pokušaja da je uvedem u Ligu šampiona osećam se potpuno prazno, jer najvećoj ljubavi nisam uspeo da pružim ono što sam najviše želeo. Ne mogu dalje. Dao sam sve od sebe. Sada treba neko drugi da pokuša. Meni su ove tri godine najlepši deo fudbalskog života. Nešto što me je dodatno izgradilo, učinilo boljim i kvalitetnijim. Hvala igračima, upravi i navijačima koji su zaslužni za to. Uvek sam osećao njihovu podršku. Baš zato sam odluku da odem doneo kao znak zahvalnosti i želje da Zvezdi uvek bude najbolje. Hvala svima na divnom vremenu provedenom na Marakani. Verujem da su godine uspeha tek pred klubom, a ja ostajem uvek tu za moju Zvezdu, uvek svim srcem, jer Zvezda je život, a ostalo su sitnice", rekao je Sanković za sajt Crvene zvezde.

Klub se zahvalio Dejanu Stankoviću na dosadašnjem radu i svim rezultatima i poručio da su mu vrata Crvene zvezde zauvek biti otvorena jer je on deo kluba.

Očigledno da je ispadanje od Makabija u Crvenoj zvezdi okarakterisano kao ozbiljan neuspeh i da je Stanković rešio da preuzme potpunu odgovornost. Možda se tako nešto moglo i zaključiti iz njegovih reči na konferenciji za medije posle remija sa Makabijem.

Stankoviću je Crvena zvezda bila prvi samostalan posao u trenerskoj karijeri. U decembru 2019. nasledio je na klupi crveno-belih Vladana Milojevića koji je za dve i po godine imao velike uspehe u Evropi i na domaćoj sceni. U prvoj sezoni je odbranio titulu, a u naredne dve je osvojio dve duple krune što njegovom prethodniku nije polazilo za rukom. Ipak, na evropskoj sceni nije ponovio Milojevićeve rezultate koji je dva puta zaredom preko težih rivala ulazio u gruponu fazu Lige šampiona. Stankovićeva zvezde se prvo spotakla protiv kiparske Omonije, potom i protov moldavskog Šerifa. Ovog leta je prvi put došao sa Zvezdom do plej-ofa ali se ovoga puta isprečio Makabi.

Stanković je sa Zvezdom beležio odlične rezultate u Ligi Evrope, dva puta prošao grupu i obezbedio evropsko proleće. Tamo ga je prvo zaustavio favorizovani Milan posle dva remija i dva odlična izadanja, a potom i prošlogodišnji finalista Glazgov Rendžersi.

Na klupi Crvene zvezde je sedeo 130 puta, zabeležio 103 pobede, 17 remija i 10 poraza.


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara