Mozzart Sport saznaje: Vojvodina odbila da proda Jovana Miloševića Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.12.22. | 18:10

To je stav Upravnog odbora novosadskog superligaša

Mladi napadač Vojvodine Jovan Milošević, i pored Mundijala u Kataru, postao je fudbalska ličnost dana u fudbalskoj Srbiji. Dečak rođen 2005. godine odavno je želja nemačkog Štutgarta, ali u trku za strelca pet golova na Prvenstvu Evrope za kadete ozbiljno se uključila Crvena zvezda.

Prethodnih dana šef skauting službe kluba sa Marakane Marko Marin imao je nekoliko razgovora sa porodicom talentovanog napadača, pokušavajući da im objasni zašto bi petostruki šampion Srbije predstavljao pravi izbor za aktuelnog člana Vojvodine. Pokušala je Crvena zvezda da iskoristi smetnje na relacijima između uprave novosadskog superligaša i mladog napadača.

Izabrane vesti

Odbio je Milošević novi ugovor sa Vojvodinom, mada je novosadski klub želeo da pomeri granice i učini ga jednim od najplaćenijih tinejdžera u srpskom fudbalu. Nadao se, vrlo verovatno, i većoj minutaži posle briljantnih igara na Prvenstvu Evrope za kadete. Sadašnja ugovorna obaveza ističe na leto, što jasno nagoveštava da Vojvodina neće moći da računa na ozbiljno obeštećenje.

I taj faktor je pokušala da iskoristi Crvena zvezda. Čak se pominjalo da je uprava kluba sa Marakane želela da povuče džentlmentski potez i uplati u kasu kluba iz Novog Sada 600.000 evra. Ali od toga neće biti ništa. Bar ne za sada.

Prema saznanjima Mozzart Sporta Upravni odbor Vojvodine odbio je da proda Jovana Miloševića Crvenoj zvezdi. Očigledno aktuelni saziv velikana iz Novog Sada želi da vrati trend pokojnog Bate Butrovića. Za vreme njegovog predsednikovanja Vojvodina nije prodavala najbolje igrače večitim rivalima.

Crvena zvezda čak i da ubedi Jovana Miloševića da se preseli na Marakanu, u slučaju da Vojvodina bude dosledna, neće imati mehanizam da finišira transfer. Tačnije, moći će da igra samo na još jednu kartu: da mladi napadač sačeka jun i potom kao slobodan igrač potpiše za Crvenu zvezdu.

Pre nekoliko meseci činilo se da će Štutgart prvi stići do potpisa srpskog bisera. Za dolazak Jovana Miloševića agitovao je direktor Sven Mislintat. Međutim, on je u međuvremenu napustio funkciju.

Priča oko Jovana Miloševića se očigledno tek zahuktava.


tagovi

Jovan Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara