Uručenje donacije u Čajetini (Foto: Dragan Nikić)
Uručenje donacije u Čajetini (Foto: Dragan Nikić)

Mozzartov Humanitarni tiket usrećio mališane iz Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju Zračak u Čajetini

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 13:00

Deca su oduševljena jer će zahvaljujući ovoj pomoći otići na dva izleta i dobiti nov materijal za kreativne radionice

Nekadašnji fudbaler Zoran Njeguš, kao uspešan prognozer sportskih rezultata u Mozzartovoj plemenitoj akciji „Humanitarani tiket u podne“, dobitak je usmerio Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine, koji smo posetili kako bismo im uručili donaciju.

Deca iz zlatiborske ustanove, inače dela udruženja građana „Zlatiborski krug“, zahvaljujući ovom humanom gestu će otići na dva izleta, a deo novca biće iskorišćen za nabavku materijala koji koriste tokom kreativnih radionica.

Izabrane vesti

Iako dnevni boravak koji se nalazi u prostorijama Osnovne škole „Dimitrije Tucović" u Čajetini finansira lokalna samouprava, od početka rada ove ustanove brojne institucije, organizacije i pojedinci daju svoj doprinos što kvalitetnijem životu i radu dece sa smetnjama donirajući novac, hranu, odeću, materijal za rad...

Uručenje donacije (Foto: Dragan Nikić)Uručenje donacije (Foto: Dragan Nikić)

Kako je istakla predsednica UG „Zlatiborski krug“ Zorica Milosavljević, boravak je tokom vanrednog stanja radio u otežanim uslovima, ali su uprkos tome zaposleni u „Zračku“ brinuli o svojim korisnicima i bili sve vreme sa njima u kontaktu.

„Korisnici Dnevnog boravka Zračak i članovi njihovih porodica se i inače susreću s brojnim problemima u svakodnevnom životu, a mi radimo sve što možemo da im pomognemo da prevaziđu te izazove. Donacija kompanije Mozzart u iznosu od 167.700 pravi je primer odgovornog poslovanja i empatije, i može poslužiti kao model i drugima da budu humani i pomognu. Deca iz Zračka su oduševljena jer će zajedno sa zaposlenima donaciju utrošiti na realizaciju dva izleta, a uživaju u putovanjima i druženju, dok će deo novca biti iskorišćen za kupovinu materijala za rad koji koriste tokom realizacije kreativnih radionica“, rekla je Milosavljević.

Predsednica UG „Zlatiborski krug“ istakla je i posebnu zahvalnost nekadašnjem fudbaleru užičke Slobode, Zvezde, Sevilje i Atletika, Užičaninu Zoranu Njegušu, čije je sportsko iskustvo i osećaj rezultiralo sjajnim dobitkom za „Zračak“.

Uručenje donacije (Foto: Dragan Nikić)Uručenje donacije (Foto: Dragan Nikić)

Ovom posetom naša kompanija nastavlja svoju humanu misiju. Budući da su briga o zajednici i dobročinstvo neke od osnovnih vrednosti kojom se vodimo u poslovanju, od početka ove godine smo samo posredstvom akcije „Humanitrani tiket u podne“, uz veliku podršku naših plemenitih kladilaca, osim „Zračku“ pomogli i Gerontološkom centru u Beogradu, NURDOR-u, Udruženju distrofičara Južnobanatskog okruga, NORBS-u, porodilištu Opšte bolnice u Šapcu, Udruženju paraplegičara iz Zrenjanina, a dosad je u okviru akcije ukupno donirano sjajnih 15.550.198 dinara.

Kako se naš „Humanitarni tiket u podne“ proširio i na Republiku Srpsku, plemeniti listić Zorana Njeguša obradovao je i Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu.


tagovi

donacijahumanitarni tiketZoran Njeguš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara