Mitar Mrkela (foto: MN Press)
Mitar Mrkela (foto: MN Press)

Mrkela: Torino opet odbijen za Lazetića, Srnić ostaje, Rodić i Pankov imaju ponude, Gajić i Gobeljić da se dokažu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 16:49

Sportski direktor Crvene zvezde o aktuelnostima tekućeg prelaznog roka

Crvena zvezda je počela prireme za drugi deo sezone, tokom kog je primaran cilj nadoknaditi pet bodova zaostatka za Partizanom i osvojiti petu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Kako bi to ostvarili, crveno-beli su napad pojačali norveškim golgeterom Ohijem Omoijuanfom, očekuje se dolazak desnog beka Kristijana Pičinija, a eventualna dalja pojačanja zavisiće od odlazaka.

Izabrane vesti

Dosad su to Miloš Degenek i Aleksa Vukanović. dok je Torino po drugi put odbijen za Marka Lazetića, a čeka se konkretna ponuda za Njegoša Petrovića.

O svemu tome za klupsku televiziju govorio je sportski direktor Mitar Mrkela.

"Ohija smo završili još prošlog leta, što se tiče Pičinija danas su stigle povoljne vesti, Valensija se saglasila sa uslovima prelaska Pičinija. U fudbalu nikada ne možete sa sigurnošću da tvrdite, ali verujem da ćemo ga imati uskoro u Crvenoj zvezdi. Zadovoljni smo dosad urađenim u prelaznom roku i sva druga pojačanja zavisiće od eventualnih odlazaka", otkrio je Mrkela.

Milan Rodić, Radovan Pankov i Slavoljub Srnić dobili su ponude za nove ugovore, dok će Marko Gobeljić i Milan Gajić, s kojima saradnja ističe po završetku sezone, morati da se dokažu tokom proleća ukoliko žele da ostanu u Crvenoj zvezdi.

"Srnić će produžiti ugovor. U sportskom sektoru smo doneli odluku da je potreban ekipi. On je Zvezdino dete, uvek je igrao dobro i značajan je za svlačionicu. Ostali su još neki detalji oko ugovora, ali verujem da će se to rešiti. Rodić ima ponudu na stolu, pričamo o novom ugovoru i nadam se da će ostati jer je izutetno važan našem timu. Pankov je isto dobio ponudu i mislim da je jako blizu da se taj ugovor nastavi. Gajiću i Gobeljiću još nismo dali nove ponude, oni će morati da se dodatno dokažu u sledećem delu sezone", istakao je sportski direktor crveno-belih.

Torino je uporan da dovede mladog napadača Marka Lazetića, ali je Crvena zvezda već drugi put odbila ponudu iz italije.

"Juče je stigla nova ponuda od Torina, ali i dalje nismo zadovoljni uslovima".

Pominjalo se tokom zime da Lois Dioni i Aksel Bakajoko nisu zadovoljili u Crvenoj zvezdi i da će klub potražiti način da raskine saradnju s njima, ali Mrkela kaže da će imati novu šansu tokom priprema da se dokažu.

"Oni su igrači koji imaju ugovor sa Crvenom zvezdom. Ići će na pripreme. Bakajoko ima koronu, ali verujem da će se brzo oporaviti i priključiti ekipi i verujem da će obojica odraditi pripreme kako treba".

Miloš Degenek je dobio dozvolu da napusti klub, a za njegov transfer crveno-beli će dobiti 800.000 evra.

"Lično mi je žao što je otišao. Odluka je bila isključivo njegova. Mogli smo da je stopiramo, ali hteli smo da mu izađemo u susret. Razlozi rastanka su bili sportski, hteo je veću minutažu jer želi da bude spreman za Svetsko prvenstvo. Obeštećenje za njegov transfer je 800.000 evra", potvrdio je Mrkela, ali još nije poznato u kom klubu će reprezentativac Australije nastaviti karijeru.

Osim ponude za mladog Lazetića crveno-beli nemaju drugi konkretan poziv. Očekuje se da bi uskoro to moglo da bude u vezi sa Njegošem Petrovićem.

"Osim za Lazetića nema drugih zvaničnih ponuda. Razgovara se oko Njegoša Petrovića, nema zvanične ponude, ali mislim da je blizu da se to desi".

Osvrnuo se Zvezdin direktor i na tabelu Superlige. Uveren je da Crvena zvezda može da nadoknadi trenutnih "minus pet" i ponovo prva prođe kroz cilj.

"Kada imate pet bodova prednosti uvek možete da kažete da taj ima veće šanse. Partizan je igrao dobru polusezonu, ali imamo jako dobar tim, bolji tim od Partizana i mislim da imamo odlične šanse da neutralizujemo prednost i budemo šampioni. Dolaze na Marakanu i od te utakmice će dosta toga zavisiti, mada mi nismo kiksirali u velikim utakmicama, već u uslovno rečeno malim. Jedini poraz imamo od Radnika iz Surdulice", podsetio je Mrkela.

Za kraj, sportski direktor Crvene zvezde prokomentarisao je i nedavnu izjavu hrvatskog trenera Slavena Bilića za portal Germanijak u kojoj kaže da je Dinamo Zagreb sada veći klub od Crvene zvezde.

"Dinamo je dugo godina bio neko ko prednjači po kvalitetu na ovim prostorima, ali je Crvena zvezda poslednjih pet godina ostvarila bolje rezultate i u prvenstvu i u Evropi", konstatovao je Mrkela.


tagovi

FK Crvena zvezdaMitar MrkelaMarko LazetićSlavoljub SrnićMilan RodićMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara