"Milan Jovanović"
"Milan Jovanović"

Mrva Jovanović o fudbalu u Iranu: Liga je daleko kvalitetnija nego što sam očekivao

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.08.14. | 13:59

"Temperature su pristojnije i sve je lakše podnositi", poručio je Mrva

Milan JovanovićNakon četiri prvenstvena kola crnogorski reprezentativac Milan Jovanović stekao je bolji uvid u iranski šampionat što svedoči sledećim rečima.
"Prvenstvo je kvalitetnije od onoga što sam ja očekivao“, kaže prvotimac Pandideh Šandiza i dodaje: 
"Teško se dolazi u šansu, teško padaju golovi, a igra se čvrsto sa dosta trčanja. Moja ekipa je primila samo jedan gol u četiri utakmice i to u nadoknadi vremena iz slobodnog udarca. Naša defanziva funkcioniše kako treba, najbolja smo odbrana u ligi".

Na poslednjoj utakmici upisao si se i u strelce.
"Dobili smo poslednju utakmicu sa 1:0, dao sam gol i doneo pobedu svom timu. E sad, malo me iznenađuje što se lako potežu žuti kartoni i sankcionišu prekršaji koji nisu za to. Evo sledeće kolo protiv Persepolisa ću propustiti upravo zbog kartona".

Izabrane vesti

Koji klubovi se izdvajaju po kvalitetu?
"Pre svih Sepahan koga vodi Cico Kranjčar, Persepolis, potom prošlogodišnji prvak Fulad i Esteglal. Ipak, iznenađenja se dešavaju i svako može da dobije".

Da li ima publike na stadionima?
"U proseku od deset do dvadeset hiljada, naravno veće klubove prati veći broj navijača. Medijski je sve dobro ispraćeno, od televizija do raznih sajtova. Svi su fokusirani najviše na fudbal".

Da li si se privikao na uslove života?
"Jesam, sad su i temperature pristojnije i sve se lakše podnosi".

U međuvremenu si se ponovio sa A trenerskom licencom.
"Nas deset iz crnogorske reprezentacije dobili smo mogućnost da polažemo za UEFA licencu. Završio sam diplomski, inače licence se ne izdaju dok si aktivan fudbaler, ali po završetku karijere licenca A me čeka", zaključio je Jovanović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

IranMilan JovanovićPandideh Šandiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara