Stefan Mugoša (©MN Press)
Stefan Mugoša (©MN Press)

Mugoša: Da pokažemo od čega su Crnogorci satkani! Igrali smo i protiv većih reprezentacija, pa se nismo plašili

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.10.23. | 21:40

"Srbija možda ima jači i na tržištu skuplji tim, ali kada igraš za reprezentaciju i predstavljaš svoj narod i državu, kad čuvaš i braniš ono što je sveto, može protivnik da vredi ko zna koliko miliona", ističe napadač crnogorske reprezentacije

Do sinoć je i mogla da kalkuliše, ali posle poraza od Mađarske reprezentacija Srbije ima samo jednu opciju protiv Crne Gore - pobedu. A, ako je u jatu Orlova epilog utakmice u Budimpešti nešto promenio, u taboru crnogorske reprezentacije nije baš ništa uoči gostovanja na stadionu Rajko Mitić, tvrdi napadač Sokolova Stefan Mugoša.

"Kod njih je vrrovatno drugačije posle utakmice u Budimpešti, a mi smo fokusirani samo na sebe. Srbija je izgledala ozbiljno protiv Mađarske, ali svakako ima mane i tu treba da tražimo priliku", prenose Vijesti reči napadača korejskog Inčon junajteda.

Izabrane vesti

U redovima gostujućeg tima veruju da mogu do sva tri boda u Beogradu.

"Fudbal je živa materija, ne možete unapred da "nacrtate" stvari, a mi znamo da nas čeka veoma težak meč. Veliki je ulog i nadam se da ćemo uz pomoć navijača, koji dolaze u velikom broju, stići do povoljnog rezultata.

Za razliku od Stefana Savića, koji očekuje ofanzivnu igru reprezentacije Srbije, Mugoša veruje da se izabranici Dragana Stojkovića neće zaletati.

"Možemo da izdržimo nalete Srbije. Imaju veliki napadački potencijal, ranjivi su u odbrani i nisam siguran da će se tek tako zaleteti u napad. Nikad nismo bili bliže Evropskom prvenstvu i imaćemo šta da pokažemo u Beogradu. Bitno je da budemo skoncentrisani, detalji mogu da odluče - ovakve utakmice rešavaju prekid, nepažnja..."

Reči zamenika kapitena Savića kako će Crnogorci na najvećem srpskom stadionu skupo prodati kožu potvrđuje i Mugoša.

"Hrabrost se ne dovodi u pitanje. Igrali smo i protiv većih reprezentacija, pa se nismo plašili. Kao što je Nikola Krstović rekao: "Treba nam 11 lavova na terenu". Da pokažemo od čega su satkani Crnogorci. Srbija ima ozbiljnu reprezentaciju, ali imamo i mi svoje adute. Srbija možda ima jači i na tržištu skuplji tim, ali kada igraš za reprezentaciju i predstavljaš svoj narod i državu, kad čuvaš i braniš ono što je sveto, može protivnik da vredi ko zna koliko miliona. Uopšte nas ne zanimaju takva poređenja", zaključio je Mugoša.


tagovi

Stefan Mugošareprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara