Stefan Savić (©MN Press)
Stefan Savić (©MN Press)

Stefan Savić pred "utakmicu svih utakmica": Skupo ćemo prodati kožu, spremni smo da ostvarimo pozitivan rezultat

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.10.23. | 18:17

"Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo", ističe defanzivac Crne Gore pred okršaj sa Srbijom

Nikada fudbalska reprezentacija Crne Gore nije bila blizu velikog takmičenja kao što je Evropskom prvenstvu u Nemačkoj uoči završnih kvalifikacionih duela. Ali da bi se naredne godine našli među najboljim selekcijama Starog kontinenta - odnosno da bi u poslednja dva kola sami odlučivali o plasmanu na EURO - izabranici Miodraga Radulovića moraće u utorak na stadionu Rajko Mitić sa savladaju Srbiju u "utakmici svih utakmica", kako je predstojeći duel u Beogradu označen u tamošnjim medijima.

Teško da su posle žreba Crnogorci i sami verovali da će i posle pet odigranih utakmica imati čemu da se nadaju, ali Srbija ih je svojim kiksevima vratila u igru. Težine uloga svestan je i zamenik kapitena crnogorske reprezentacije Stefan Savić.

Izabrane vesti

"Očekuje nas teška utakmica, vrlo bitna za oba tima. U igri je drugo mesto, utakmica pred nama bukvalno rešava odlazak na Euro i mislim da ćemo biti spremni da ostvarimo pozitivan rezultat", prenose crnogorske Vijesti reči defanzivca madridskog Atletika.

Savić ne krije da u taboru Sokolova vlada euforija.

"Moramo da budemo realni. Euforije uvek ima i tako treba da bude dok postoji šansa da se plasirate na Evropsko prvenstvo, ali jedino što mogu da obećam ispred ekipe je da ćemo dati sve od sebe. Svaki rezultat je moguć, a čvrsto stojim iza toga da ćemo skupo prodati kožu."

Iskusni defanzivac ističe da njegovi saigrači, prvenstveno oni najmlađi, ne bi trebalo da osećaju pritisak pred duel sa Srbijom.

"Treba da budemo svesni, pogotovo mlađi igrači, da nema pritiska - nismo reprezentacija koja je pod moranjem i koja iza sebe ima nastupe na velikim takmičenjima. Na ovo treba da gledamo kao na šansu koju možemo da iskoristimo da priđemo korak bliže Euru".

Savić se krajem septembra povredio zbog čega je morao da propusti utakmice sa Osasunom i Kadisom u Primeri, odnosno sa Fajenordom u Ligi šampiona, ali je odigrao 12 minuta protiv Sosijedada u poslednjem kolu španskog prvenstva, te će predvoditi defanzivnu liniju Crne Gore u Beogradu gde veruje da njegov tim očekuje vrlo težak zadatak.

"Srbi su ofanzivno prikazali jednu od najkvalitetnijih partija, ali Mađari su koristili njene slabosti i iskoristili svaki kiks. Odigrali su pametno, priveli meč kraju, čak imali i šansu za treći pogodak. Srbija je imala šanse koje je propustila i sigurno će sada imati još veći pritisak da nas pobedi. Ali, siguran sam da možemo da odigramo kvalitetno. Teško je odbraniti se od Srbije, a sigurno će krenuti ofanzivno od starta. Moramo da izdržimo te nalete i probamo da ih ugrozimo kao što je to Mađarska uradila u oba meča. To je recept kako treba da izgledamo".

Srbija će biti oslabljena neigranjem Dušana Vlahovića, koji je prethodni meč dveju reprezentacija u Podgorici rešio sa dva pogotka u završnih petnaestak minuta.

"Da je tu, to bi Srbiji dalo više opcija u napadu, protiv nas je ušao i dao dva gola. Svakako naš protivnik ima mnogo ofanzivnih igrača i opcija, ali ima i nedostatke", zaključio je Savić.


tagovi

Stefan Savićreprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara