Entoni (©Reuters)
Entoni (©Reuters)

Muke s povredama po Junajted pred finale FA kupa

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 09:31

Entoni i Šo pod velikim znakom pitanja za deul sa Sitijem 3. juna

Pobeda nad Čelsijem 4:1 donela je mir na Old Trafordu uoči poslednjeg kola Premijer lige. Mančester Junajted je obezbedio mesto u Ligi šampiona sledeće sezone i rasterećen će na megdan Fulamu, ali i pored toga imaće Erik ten Hag glavobolje narednih dana. Razlog je zdravstveno stanje dvojice bitnih šrafova, Entonija i Luka Šoa.

Obojica su bili strarteri u četvrtak uveče protiv londonskih Plavaca, ali su prinudno zamenjeni. Brazilac već u 29. minutu, a Englez nakon prvog poluvremena.

Izabrane vesti

Povod za Entonijev izlazak iz igre bila je povreda skočnog zgloba. Nezgodno je stao, posle čega je ostao na travi s bolnom grimasom i teren je napustio na nosilima. Ten Hag posle meča nije imao mnogo detalja u vezi sa njegovim stanjem, ali nije zvučao optimistično.

"Ne znam. Svi ste videli da je zamenjen. Mogu samo da kažem da je ozbiljna situacija, ali moramo da sačekamo najmanje 24 sata da bismo dobili više informacija o stepenu povrede", rekao je Holanđanin.

Što se tiče Šoa, levi bek je po završetku prvog poluvremena ostao u svlačionici zbog problema sa leđima. Odmenio ga je Malasija, a umesto Entonija je zaigrao Rašford. Promene se nisu osetile u igri Mančester Junajteda, postignuta su još dva gola kojima je "overena" pobeda, ali sigurno je da bi Ten Hag za megdan Pepu Gvardioli i zahuktalim Građanima voleo da na raspolaganju ima sve moguće snage. Posebno jer su nakon dva debakla (1:4 i 3:6) na Old Trafordu videli da gradski rival nije nepobediv. U januarskom duelu bilo je 2:1 za Junajted, pa veruju u crvenom delu Mančestera da bi 3. juna mogli do 13. trofeja FA kupa, prvog od 2016. godine.



tagovi

EntoniMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara