Žoržinjo Vajnaldum (Reuters)
Žoržinjo Vajnaldum (Reuters)

Murinjo krenuo po još jedno veliko pojačanje, počeli pregovori oko Vajnalduma

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.07.22. | 14:21

Plan je da sa Matićem čini zid na sredini terena

Jako, jako dobar prelazni rok radi Roma ovog leta. I to bez mnogo para...

Posle našeg Nemanje Matića, desnog beka Zekija Čelika iz Lila i kapitalca u vidu Paula Dibale, Vučica je naciljala još jedno poznato ime – Žoržinja Vajnalduma.

Izabrane vesti

Iskusni Holanđanin je samo godinu nakon transfera iz Liverpula postao višak u Pari Sen Žermenu. Novi direktor Luiš Kampoš i novi trener Kristof Galtje su ga stavili na transfer listu sa još gomilom zvučnih imena poput Maura Ikardija, Leandra Paredesa, Andrea Erere, Julijana Drakslera...

Roma je prvi klub koji je i zvanično rešio da napadne Vajnalduma. Murinjo ga vidi kao idealnog parnjaka Nemanji Matiću na sredini terena što je u prošloj sezoni bila Romina rak rana koju je Portugalac pokušavao da zaleči na polusezoni dovođenjem Serža Oliveire na pozajmicu iz Porta. Sada je precrtao i Žordana Veretua koji je na prodaju i namerava da njegovo mesto popuni sa Vajnladumom koji bi uz Matića i Brajana Kristantea trebalo da čini ozbiljan vezni red.

Problem za Romu u Vajnaldumovom slučaju je novac. Prednost za Romu u ovoj priči je vreme. PSŽ za sada nije uspeo da se otarasi skoro nikoga od precrtanih igrača a vreme curi. Romin predlog je besplatna pozajmica s opcijom otkupa za 16.000.000 evra narednog leta. To i ne bi bio loš posao za Svece s obzirom da su ga doveli za džabe kada mu je istekao ugovor sa Liverpulom.

Međutim, dva kluba će morati da nađu rešenje za Vajnaldumovu platu koja je za italijanske uslove ogromna – 9.000.000 evra. Trenutno nijedan igrač u Seriji A nema toliku platu. Podsetimo, gornji limit za plate u Romi je 5.000.000 evra a čak ni Paulo Dibala nije dobio više. Romin predlog je da ona plaća polovinu plate, a PSŽ preostalih 50 odsto.

Murinjo se uzda u poznantsvo sa direktorom Luišom Kampošom koji mu je bio deo stručnog štaba u Real Madridu i već godinama su prijatelji. Igrač takođe insistira na dolasku u Večni grad gde bi bio starter i u dobroj formi dočekao Mundijal u Kataru.

Vajnaldum je i u leto 2016. godine bio na korak od transfera iz Njukasla u Romu. Čak su tada njegovi agenti doputovali u Rim na završne pregovore ali je Liverpul ponudom od 30.000.000 evra izbacio iz igre Vučicu koja je tada nudila deset miliona manje.

Sada se polako slažu kockice za Vajnaldumov dolazak u Rim. Samo da PSŽ popusti. A popustiće jer vreme ne radi za njega...


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Žoržinjo Vajnaldum

Obaveštavaj me

Roma
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara