Dele Ali (© AFP)
Dele Ali (© AFP)

Murinjo oterao Delea Alija: PSŽ čeka dogovor sa Totenhemom

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 12:53

Najverovatnije u vidu pozajmice

Red slavlja, red razočaranja. Kako na terenu, tako i kad su poslovni potezi Totenhema u pitanju. Doveo je klub iz Londona Meta Doertija (Vulverhempton), Pjera Emila Hejbjerga (Sautempton), Džoa Harta (Barnli), Serhija Regilona (Real Madrid), kao šlag na tortu vratio Gereta Bejla iz Kraljevskog kluba, ali će ostati bez – Dele Alija.

Engleski reprezentativac nalazi se na izlaznim vratima novog Vajt Hart Lejna, pitanje je trenutka kad će prekoračiti prag i otisnuti se u Pariz. Mediji na Ostrvu i u Francuskoj uveravaju da Totetnhem i Pari Sen Žermen pregovaraju oko angažmana 24-godišnjeg veziste, na koga Žoze Murinjo ne računa.

Izabrane vesti

Odavno Ali ne potvrđuje kvalitet. Murinjo ga je čekao, po dolasku tražio da bude „stari Dele“, međutim, uprkos povremenom sjaju, na kraju prošle i početkom ove sezone definitivno nije isti igrač kakav je nekad bio. Portugalac je odlučio da ga se reši. Vidi se to po podatku da ga je zamenjen posle prvog poluvremena meča sa Evertonom, da uopšte nije igrao na gostovanjima Lokomotivi iz Plovdiva i Sautemptonu, da je protiv Škendije zamenjen u 60. minutu, nije bio u konkurenciji za meč sa Njukaslom, nema ga ni među fudbalerima Totenhema za večerašnji derbi sa Čelsijem u Liga kupu.

Jasno je da je Murinjo oterao Alija, da ga više ne vidu u timu. Naredni potez kluba je da fudbaleru nađe sredinu u kojoj će igrati. Kao najrealnija destinacija slovi Park prinčeva.

Sportski direktor PSŽ-a, Leonardo želi da ga dovede i insistira da u pozajmici do kraja sezone bude i opcija otkupa. Predsednik Totenhema Danijel Levi jeste za saradnju, ne i mogućnost prodaje, verujući kako Dele Ali može da se vrati ne nekadašnji nivo. Na kraju krajeva, tek su mu 24 godine i ako proigra kod Tomasa Tuhela mogao bi Levi da se opari narednog leta.

Još nema informacija koliko bi pozajmica koštala Parižane. Koliko god da bude, mogu arapske gazde bez problema da priušte dolazak Dele Alija. Igrač je raspoložen za selidbu, Murinjo ga je praktično oterao. Još samo da se klubovi dogovore.


tagovi

Dele AliŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Totenhem
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara