Žoze Murinjo (©Reuters)
Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo prati Romin trio na Evropskom prvenstvu i čeka Džaku, Belotija ili Daku, na Undera ne računa

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.06.21. | 11:58

"Fokusiraću se na Leonarda Spinacolu, Lorenca Pelegrinija i Brajana Kristantea", poručio je portugalski stručnjak

Prava trenerska vrteška odigrala se u Italiji u prethodnih par sedmica. Među prvima je potez povukla Roma, koja je još pre okončanja sezone postigla dogovor sa Žozeom Murinjom. Portugalac se uveliko bacio na posao, a pomno će pratiti i predstojeću planetarnu smotru gde će boje Italije braniti tri njegova igrača. Čeka i na pojačanja na Olimpiku, a Korijere delo Sport prenosi da je Vučica u pregovorima sa Arsenalom i Torinom, kao i da ozbiljno razmišlja o mladoj nadi Salcburga Patsonu Daki.

21.00: (1,50) Senegal (3,90) Zambija (7,75)

Izabrane vesti

Nasledio je Murinjo svog zemljaka Paula Fonseku na klupi tima iz Rima, pa se tako posle 11 godina vratio u Italiju. Pokorio je svojevremeno "čizmu" sa Interom (kao i čitavu Evropu) i nema sumnje da je njegov povratak velika stvar za Seriju A.

Trudio se na društvenim mrežama, otkako je objavljeno da preuzima Romu, da pokaže javnosti kako pomno radi na upoznavanju tima i pripremi za narednu sezonu. Sada je istakao da će pažljivo pratiti predstojeće Evropsko prvenstvo, kao i da će mu u fokusu bio trio Rominih igrača iz reprezentacije Italije (Leonardo Spinacola, Lorenco Pelegrini i Brajan Kristante), od koje ima velika očekivanja.

"Jasno, fokusiraću se na moje igrače iz Rome: Leonarda Spinacolu, Lorenca Pelegrinija i Brajana Kristantea. Italija ima dobar tim, miks talentovanih mladih i nešto iskusnijih igrača, koji znaju kako se pobeđuje. Jaka je, Roberto Mančini je iskusan trener, koji je proveo više od 20 godina radeći u najboljim ligama na svetu. Više je nego spreman i već je pokazao koliko je sposoban tokom kvalifikacija. Tim je dostas napredovao pod njegovim vođstvom. Italija ima talentovane igrače, koji igraju na različite načine. Mančini im je podigao kvalitet u napadu, ali nisu izgubili svoju prirodu, znaju kako da se takmiče. Mislim da je to njihov najveći kvalitet, teško je pronaći im slabosti. Mislim da će uvek biti u prve četiri reprezentacije".

I dok se Murinjo sprema da iz fotelje prati dešavanja na Evropskom prvenstvu, njegovi saradnici i sportski direktor Vučice Tijago Pinto vredno rade na ojačavanju igračkog kadra. Jedna od Murinjovih želja je i bivši kapiten Arsenala Granit Džaka.

Švajcarski reprezentativac navodno želi da napusti Arsenal kako bi mogao da sarađuje sa gospodinom Posebnim. Kontaktu između dva kluba su već uspostavljeni, a tim iz Severnog Londona traži 25.000.000 evra za vezistu. Roma je počela pregovore sa ponudom od 15.000.000 evra.

Pored svojih trenutnih igrača, izvesno je da će Murinjo na kontinentalnoj smotri pratiti i Džaku. Bivši fudbaler Menhengladbaha se priprema za predstojeći Euro sa reprezentacijom Švajcarske, a za lokalne medije u zemlji za koju nastupa govorio je o interesovanju portugalskog stručnjaka za njegove usluge.

"Ponosan sam zbog interesovanja, on je neko ko zna kako se osvajaju titule".

Iako se očekuje da Edin Džeko ostane i odradi ugovor do kraja (leto 2022. godine), Roma ipak traga za novim napadačem. Sastanak sa iskusnim golgeterom iz Bosne i Hercegovine je pomeren za narednu sedmicu, ali su šanse za njegov ostanak iz dana u dan sve veće, prenosi Korijere delo Sport.

Ipak, Roma želi i Andreu Belotija. Već je otpočela pregovore sa Torinom za njegove usluge, te je ponudila 15.000.000 evra. Nedovoljno za vlasnika Bikova Urbana Kaira, koji ponovo tvrdi pazar. Prvi čovek tima sa severa Italije želi da sačeka kraj Evropskog prvenstva, u nadi da će popularnom Pevcu (Galo) skočiti cena posle dobrih igara na kontinentalnoj smotri.

Zato je pripremljena i alternativa, koja bi možda i bolje mogla da posluži Murinju. Naime, Roma je zainteresovana za talentovanog Patsona Daku iz Salcburga. Zablistao je napadač iz Zambije u dresu Red Bula i postigao 27 pogodaka uz sedam asistencija u austrijskoj Bundesligi. Sportski direktor Vučice Tijago Pinto o njemu razmišlja već par meseci, jer ga vidi kao idealnog partnera za Edina Džeka u napadu. Treba podsetiti da će Žoze Murinjo na raspolaganju imati i Borhu Majorala, kojem je produžena pozajmica iz Reala na još jednu sezonu. Zbog svega navedenog, čini se da bi Daka bio bolja opcija za sastav iz Rima, ne nužno i mnogo skuplja, s ozbirom na to da predsednik Torina ne želi tek tako da se odrekne napadača kojem ugovor sa Bikovima ističe na kraju naredne sezone.

Jasno, biće i odlazaka na Olimpiku, a čini se da je prvi na izlaznim vratima Džengiz Under. Turčin je nedavno okončanu sezonu proveo na pozajmici u Lesteru, ali se nije najbolje snašao. Upisao je skupa 19 nastupa za Lisice, postigao dva pogotka uz tri ubeležene asistencije i jasno je da tim sa King Pauera neće iskoristiti opciju da ga otkupi. Za njegove usluge zainteresovana je Verona, koja je nedavno za šefa struke postavila Euzebija di Frančeska. Mladi italijanski stručnjak je odlično sarađivao sa Turčinom upravo na Olimpiku, ali su nakon prve sezone u dresu Vučice krenuli problemi sa povredama.


tagovi

RomaŽoze MurinjoLorenco PelegriniLeonardo SpinacolaBrajan KristanteGranit DžakaArsenalAndrea BelotiTorinoPatson DakaSalcburgDžengiz UnderVeronaLester

Obaveštavaj me

Roma
Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara