Trenutak kada je Slimani pogodio za Alžir (©AFP)
Trenutak kada je Slimani pogodio za Alžir (©AFP)

Musa Sisoko dao komičan autogol, pa dobio još smešniji crveni karton (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 19:43

Tunisu poklonjena pobeda u Maliju (1:0), Alžir propustio priliku da nokautira Kamerun (1:0)

Posle remija DR Konga i Maroka odigrane su još dve utakmice baraža afričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, u kojima su do minimalne prednosti za revanše na svom terenu došli Alžir protiv Kameruna i Tunis protiv Malija.

Pobede na gostovanjima (obe 1:0) povećavaju im šanse za učešće na Mundijalu uoči mečeva odluke 29. marta, ali daleko od toga da će moći opušteno da dočekaju svoje rivale. Posebno fudbaleri Tunisa, kojima su igrači Malija, ali i sudija, bukvalno poklonili pobedu.

Izabrane vesti

Samo dva šuta uputili su gosti u ovom meču (jedan u okvir gola), naspram pet domaće selekcije (nijedan u okvir gola), ali ni toliko im nije bilo potrebno pošto je pobednika odlučio autogol u 36. minutu. Postigao ga je Musa Sisoko iz Standard Liježa, koji je prethodno bespotrebno "davio" loptu sa još nekoliko saigrača, a onda neprecizno odigrao unazad ka svom golmanu. Samo četiri minuta kasnije isti igrač bio je akter još komičnije situacije.

Posle loše odigranog dodavanja dao se u poteru za protivničkim igračem, pokušao je da ga zaustavi povlačenjem za dres, međutim, nije uspeo (ili je to učinio vrlo blago), ali je Seifedin Jaziri pao kao pokošen i nasamario sudiju Tesemu iz Etiopije.

Trudili su se reprezentativci Malija da izjednače uprkos igraču manje, ali bezuspešno. Gostima je, izgleda, bilo važnije da se ne umore previše pred revanš nego da dupliraju prednost, pa je rezultat ostao nepromenjen u drugom delu meča. Ovom pobedom Tunis se revanširao Maliju za poraz u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija, a videćemo šta će doneti revanš sledećeg utorka.

U jednom od derbija poslednje runde kvalifikacija, Kamerun i Alžir nisu opravdali očekivanja. Alžir je slavio 1:0 pogotokom Islama Slimanija nakog odličnog skoka i udarca glavom na centaršut iz prekida u 40. minutu, ali to je bilo sve što su učinili gosti, koji su ipak ostvarili cilj i "preživeli" mesto stradanja na kom su se obrukali u januaru. Podsetimo, Alžir je u Kamerun doputovao kao jedan od favorita za osvajanje kontinentalnog šampionata, ali nije uspeo da prođe grupu.

Kamerun je imao incijativu u drugom delu utakmice, samo bez ideje u napadu. Previše blagi bili su pokušaji domaćih igrača, pa i doskorašnjeg napadača Partizana Leandrea Tavambe koji je zaigrao u drugom poluvremenu.

Na suprotnoj strani, Alžirci su imali priliku da nokautiraju rivala i značajno mu otežaju posao u revanšu, ali je član Borusije Menhengladbah, Rami Bensebaini, promašio zicer u kontri desetak minuta pre kraja.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Petak

DR Kongo - Maroko 1:1 (1:0)

/Visa 12 - Tisudali 76/

Kamerun - Alžir 0:1 (0:1)

/Slimani 40/

Mali - Tunis 0:1 (0:1)

/Sisoko ag 36/

20.30: (2,85) Egipat (2,80) Senegal (2,90)

20.30: (2,85) Gana (2,70) Nigerija (3,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.Afrika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara