Vahid Halilhodžić (©Reuters)
Vahid Halilhodžić (©Reuters)

Mirisalo je na iznenađenje, ali Vahine izmene sačuvale Maroko (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 18:03

DR Kongo putuje u Kazablanku sa 1:1

Maštaju u Demokratskoj državi Kongo o drugom učešću svoje reprezentacije na Svetskom prvenstvu, posle 1974. u Nemačkoj (kada su kao Zair doživeli sva tri poraza u grupi sa Jugoslavijom, Brazilom i Škotskom), a nakon remija sa Marokom 1:1 u prvom meču poslednjeg kola baraža, optimizam će značajno porasti.

Ne samo zbog nerešenog ishoda, već i činjenice da su domaći fudbaleri imali bolje prilike i bili bliži pobedi.

Izabrane vesti

Poveo je DR Kongo posle lepe akcije po levoj strani u 12. minutu i šuta Joana Vise, igrača engleskog Brenforda, posle kog je lopta zakačila jednog od defanzivaca gostiju i prevarila Jasina Bona. Golman Sevilje bio je jedan od najzaslužnijih za remi svoje reprezentacije, pošto je do kraja meča imao nekoliko odličnih odbrana kojima je ostavio domaćine na samo jednom pogotku.

Najveće zasluge za izjednačenje, ipak, idu štoperu Romanu Saisu, koji je u 59. minutu majstorski uklizao Sedriku Bakambuu, oduzeo mu loptu i započeo kontru u kojoj je Ajub El Kabi glavom ostavio loptu za Tarika Tisudalija, a napadač Genta snažnim udarcem iz prve pogodio za 1:1.

I El Kabi i Tisudali u igru su ušli s klupe dvadesetak minuta pre kraja umesto neubedljivog tandema En Nesiri - Mae, što se ispostavilo kao odličan potez selektora Maroka, Vahida Halihodžića.

Mogao je četvrtfinalista s prošlog Afričkog kupa nacija i ranije do izjednačenja, ali Rajan Mae koji nastupa za mađarski Ferencvaroš nije iskoristio penal u 54. minutu. Očajno je šutirao, poslavši loptu visoko preko gola.

Revanš koji će odlučiti putnika na Mundijal u Kataru je sledećeg utorka u Kazablanki, a po viđenom danas, čeka nas dosta uzbuđenja. Gosti iz Kinšase morati da igraju bez levog beka Glodija Muzinge, koji je u 85. minutu dobio drugi žuti karton, pa neće putovati u Kazablanku.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (AFRIKA) – PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Petak

DR Kongo - Maroko 1:1 (1:0)

/Visa 12 - Tisudali 76/

18.00: (2,35) Kamerun (2,90) Alžir (3,50)

18.00: (2,25) Mali (2,95) Tunis (3,70)

20.30: (2,85) Egipat (2,80) Senegal (2,90)

20.30: (2,85) Gana (2,70) Nigerija (3,00)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kvalifikacije za SP 2022.DR KongoMarokoVahid Halihodžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara