Komentari na vest

Na današnji dan Partizan je postao crno-beli: Malo kasnije dobio je Zvezdu 3:1 (FOTO+VIDEO)

D

Daa

pre oko 2 meseca

Ovo crnu garnituru poceli su da koriste kad im je predsednik bio Franjo Tudjman,on im je dao crno-bele boje.
D

Daa

pre oko 2 meseca

Ovo crnu garnituru poceli su da koriste kad im je predsednik bio Franjo Tudjman,on im je dao crno-bele boje.
A

Ahha

pre oko 2 meseca

Veceras jako vredjanje Mirotica i mozda po koji incident,a BodiROGa ima da zmuri kad se to radi i da iskljuci ton i procice bez kazne ili bice neka minimalna.
h

hahahahha

pre oko 2 meseca

Slave 27 godina od kad su pobedili Zvezdu lolololol
G

Guh

pre oko 2 meseca

pada sutra crno belo zlo
J

Jöle 39

pre oko 2 meseca

Sutra svako ko želi dobro ovoj zemlji u oslobađanju od crvenog zla treba sutra da bude uz Partizan i spas Srpskog fudbala i sporta.
M

MojteKojte

pre oko 2 meseca

Rvati da spasu Srbiju, bolji vic nisam čuo voimja oca.
N

NR

pre oko 2 meseca

Peugeot moj omiljeni i Oki. Dva najjaca ikada!
Ž

Žene crno bele

pre oko 2 meseca

Srećan 8 mart.
N

Nighthawk

pre oko 2 meseca

Хахаха пази сад С Бобек. Зна се ко вам је променио боје 😂
h

halo

pre oko 2 meseca

Još jedna divna bajka iz avangardne kuhinje :)))
Z

Zemun Czv

pre oko 2 meseca

.. da nije njega bilo, bili bi crveno plavi!
G

Gost76234

pre oko 2 meseca

Zna li se ko je dao predlog da se presvuku u crno-belo? Pitam za susjeda.
k

koga lazete

pre oko 2 meseca

nije bobek zasluzan za crno bele dresove nego onaj drugi cije ime se ne sme ne spomenuti
o

ole

pre oko 2 meseca

https://www.nin.rs/arhiva/vesti/3660/volim-partizan-crno-bele-boje
M

Malo istine

pre oko 2 meseca

Kada sam 1958. završavao svoju nogometnu karijeru, nekoliko sam puta spominjao da je krajnje vrijeme da i “Partizan” ima svoje prepoznatljive, originalne dresove. Dotada smo bili isprobali različite kombinacije boja: i bijeli dres s crvenom lentom, i potpuno bijeli dres, i pola bijeli, a pola plavi (taj je bio najružniji!), a neko smo vrijeme imali i crveno-plave dresove, kao “Barcelona”. To me, kažem, kopkalo, pa sam odlučio: “Trebamo naći pravu boju, i to onu koja će biti najpraktičnija!” Nakon stanovita razmišljanja, učinilo mi se da bi najbolja kombinacija mogla biti crno-bijela (primjerice, crne “štucne” i crne gaćice te bijela majica s crnim šarama ili prugama). Takav sam dres smatrao idealnim i zbog toga što pranjem ne bi mogao lako izblijedjeti (materijali u ono doba nisu bili tako kvalitetni kao danas!). Svoju sam ideju najprije priopćio Arturu Takaču, a on ju je zatim proslijedio članovima Upravnog odbora, pa i samome predsjedniku, Tuđmanu. Tuđman ju je načelno prihvatio, čak je pozvao jednoga beogradskog slikara da mu i crtežima predoči izgled novoga, crno-bijelog, dresa. Vidjevši skice, ta mu se kombinacija toliko svidjela da ju je smjesta blagoslovio. Ideja je, dakle, bila moja, no službeno ju je progurao Tuđman kao predsjednik Društva! Nećemo pogriješiti ako kažemo da su za sadašnju crno-bijelu boju dresa “Partizana” najzaslužnija tri Hrvata, i još k tome tri Zagrepčana: Takač, Francek i ja! Takač se s Bobekovim iskazom, uglavnom, složio, ali je pritom naglasio: - Nikada se ne može točno reći tko je što izmislio. Velike se ideje rađaju u razmišljanjima i međusobnim razgovorima. Sjećam se da mi je Bobek rekao: “Arture, što misliš o crno-bijeloj boji dresa?” Moj se pomoćnik u NK-u “Partizan”, Bobo Mihailović, tim prijedlogom oduševio, a ni Tuđman nije imao ništa protiv. Na kraju smo - na Tuđmanovu preporuku - angažirali modernog beogradskog slikara Jandu (inače, muža jedne moje školske kolegice) da nam predoči izgled novoga “Partizanovog” dresa. Osobno sam ga pozvao u Sportsko društvo i rekao mu: “Janda, u SD-u ‘Partizan’ imamo 24 kluba i htjeli bismo da svi imaju jednake i prepoznatljive dresove!” Tako je u Jugoslaviji suvremeni dizajn prvi put ušao i u sport. Jandinim je skicama Tuđman bio vrlo zadovoljan, pa smo ih Mihailović i ja odnijeli u jednu beogradsku tvornicu trikotaže, pokraj Save, gdje su napokon napravljeni prvi “Partizanovi” crno-bijeli dresovi. (...)
H

Hahahahahahaha

pre oko 2 meseca

Evo ga Maderaš, ajde još neku bajku? 🤣🤣🤣
.

.....

pre oko 2 meseca

Do 1959. su koristili svoje, originalne boje a onda su preuzeli boje kluba čiji je gazda Anjeli bio jedan od finansijera Musolinijevog režima u Italiji.
T

Tvoji grobari

pre oko 2 meseca

Hvala gospodinu FT
U

UPDP

pre oko 2 meseca

Mi smo se do sada (samo) jednom presvukli od '45, a zvezdasi najmanje 3-4 puta. Ko razume, shvatice...