Dušan Vlahović i Nikola Vlašić (©Reuters)
Dušan Vlahović i Nikola Vlašić (©Reuters)

Nagrada Pioliju za povratak u Ligu šampiona: Tandem Vlahović - Vlašić

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.03.21. | 13:44

Rosoneri se pripremaju za letnju pijacu i opipavaju puls u Firenci i Moskvi

Imaće Milan pune ruke posla narednog leta, posebno ukoliko izbori plasman u Ligu šampiona. Povratak u elitno takmičenje omogućiće Rosonerima da se dobro pojačaju, a prema pisanju Gazete delo Sport, za ojačavanje napada moglo bi da bude izdvojeno oko 70.000.000 evra i to na srpsko-hrvatski tandem Dušan Vlahović - Nikola Vlašić.

Već su Paolo Maldini i Riki Masara zasukli rukave. Dvojici bitnih igrača ističu ugovori na kraju sezone, prioritet je postizanje dogovor sa Đanluiđijem Donarumom oko produžetka saradnje, dok bi Rosoneri da zadrže i Hakana Čalhanoglua. Kako bi ponovo bili rame uz rame sa najboljim klubovima Starog kontinenta, moraće i dobro da se pojačaju, pa bi plasman u Ligu šampiona naterao upravu kluba da duboko zavuče ruku u džep.

Izabrane vesti

Pokušaće Milan da zadrži i Fikaja Tomorija, koji je u januaru stigao iz Čelsija na pozajmicu sa pravom otkupa za 25.000.000 evra. Vezni red možda u ovom trenutku predstavlja i najmanji problem, kako za mesta u srcu ekipu vlada zdrava i kvalitetna konkurencija (Benaser, Tonali, Kesi, Krunić). Tako će pored ojačavanja bedema, akcenat biti stavljen i na angažovanje igrača koji će poboljšati kvalitet u navali, sa idejom da to bude na duže staze. Na radaru kluba sa San Sira su se izdvojila dva imena: Dušan Vlahović se pomno prati, dok je već uspostavljen i prvi kontakt sa upravom moskovskog CSKA oko statusa Nikola Vlašića.

.......................................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

.......................................................................

Bivši napadač Partizana je počeo redovno da puni naslovnice u italijanskoj štampi. Nedavno je upisao i svoj prvi het-trik u Seriji A, najbolji je strelac Fiorentine sa 12 golova u šampionatu ove sezone. Pomno ga prate brojni evropski klubovi, a čini se i da je Vlahović spreman za novi iskorak u karijeri. Spekulisalo se da Viola želi da mu utrostruči primanja, ali i da 21-godišnji reprezentativac Srbije ne želi da produži vernost klubu sa Artemio Frankija, aktuelna saradnja mu ističe leta 2023. godine.

Svestan je da bi dobre igre mogao da unovči već ovog leta i preseli se u sredinu u kojoj bi mogao da se bori za više ciljeve. Milan bi mogao da mu ponudi mesto u Ligi šampiona, Zlatana Ibrahimovića za mentora, ali će morati i da ponudi timu iz Firence 40.000.000 evra za njegove usluge. Imaće klub iz prestonice mode priliku da na delu vidi mladog Srbina već ovog vikenda, kada u nedelju bude gostovao u Toskani.

Nedelja, 18.00: (3,25) Fiorentina (3,30) Milan (2,25)

Vlašić bi sa druge strane mogao da posluži kao zamena za Čalhanoglua, koji je na par meseci do isteka ugovora bliži odlasku sa San Sira nego ostanku. Nekadašnji fudbaler Evertona može da pokrije nekoliko pozicija, od ofanzivnog veziste, preko oba krila, pa sve i do sekundarnog napadača, što je još jedan veliki plus u očima direktora Rosonera Maldinija i Masare. Izrastao je u jednog od najboljih igrača Armejaca od kako je 2019. godine otkupljen za 15,700.000 evra. Redovan je 23-godišnji fudbaler i u reprezentaciji Hrvatske, za aktuelnog vicešampiona sveta već je upisao 17 nastupa i postigao pet pogodaka.

Jasno, prati ga veliki broj klubova, a Moskovljani bi na njegovom odlasku da zarade makar 30.000.000 evra, ceh koji bi Milan mogao potencijalno da priušti sebi samo u slučaju da izbori plasman u elitno takmičenja, ali bi čak i u takvoj razvoju situacije morao da napravi ozbiljnu matematiku.



tagovi

Dušan VlahovićNikola Vlašić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara