©Reuters
©Reuters

Milan spremio plan B: Dva golmana na radaru kluba, za slučaj da Donaruma ne potpiše

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.03.21. | 10:44

Prioritet kluba je da se zadrži 22-godišnji Italijan, kojem ipak ističe ugovor ovog leta, pa je sportski sektor kluba već počeo da razmišlja i o alternativama

Đanluiđiju Donarumi ugovor sa Milanom ističe 30. juna tekuće godine, dakle za svega par meseci. Pregovori oko produžetka saradnje su u toku, ali kako još uvek nema dogovora, uprava je pripremila i plan B. Ukoliko golman italijanske reprezentacije naprasno odluči da promeni kurs, Rosoneri će pokušati da dovedu Huana Musoa iz Udinezea ili Emila Audera iz Sampdorije.

Vratio se klub iz San Sira u borbu za titulu, sva je prilika da će naredne sezone ponovo igrati i Ligu šampiona. Odluka uprave da ukaže poverenje treneru Stefanu Pioliju ispostavila se kao dobra, dugo su Rosoneri u tekućoj sezoni slovili za jednog od favorita u borbi za skudeto, ali je pad forme izazvan povredama doveo do toga da gradski rival Inter pobegne na devet bodova razlike. Nije još ništa gotovo, ali su šanse Milana značajno oslabile, posebno jer Juventus sedi na trećem mestu na tabeli sa bodom i utakmicom manje. Zaključak je da je klub konačno krenuo u pravom smeru, ali bi sve moglo da se promeni ukoliko jedan od najvažnijih igrača odluči da promeni sredinu.

Izabrane vesti

Jasno je da je Donaruma jako važan za Rosonere, nezamenjiv je među stativama, izrastao je u jednog od najboljih golmana u Evropi, a ima svega 22 godine. Ne treba posebno objašnjavati koliki bi udarac bio za klub njegov odlazak narednog leta bez ikakvog obeštećenja. Zato će uprava u narednih par meseci učiniti sve da ga zadrži, ali ne želi da bude uhvaćena na spavanju, pa zato iza kulisa priprema i potencijalne zamene za sjajnog čuvara mreže.

.......................................................................

* Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače. Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš. Saznaj više OVDE.

........................................................................

Dva imena su u igri, tvrdi Gazeta delo Sport. Odlični Argentinac iz Udinezea Huan Muso (26), kao i dve godine mlađi Emil Audero iz Sampdorije. Stigao je Muso u julu 2018. godine u redove Zebri za 4.000.000 evra iz Rasing Kluba. Odmah se ustalio među stativama i počeo da skreće pažnju najvećih klubova sa "čizme". Debitovao je i za Gaučose pre dve godine, ali odtad nije upisao nijedan nastup u dresu sa državnim grbom. Danas spada u red najboljih golmana Serije A, a čini se da ima i puno prostora za napredak. Njegovo angažovanje moglo bi da ugasi požar, ali je jasno da bi ostavilo veliku rupu u budžetu Milana. Musoova vrednost na tržištu se procenjuje na 20.000.000 evra, ima ugovor sa klubom iz Udina do 2023. godine, pa nema sumnje da će crno-beli tražiti i više za njegove usluge.

Audero je profesionalnu karijeru počeo u Juventusu, ali iz očiglednih razloga nikada nije dobio pravu priliku u Torinu. Tokom tri godine koje je proveo pod ugovorom sa Starom damom, nije imao šansu u konkurenciji sa Đanluiđijem Bufonom i Vojčehom Ščensnim, pa je dve sezone proveo na pozajmicama u Veneciji i Sampdoriji. Ekipa iz Đenove ga je leta 2019. godine i otkupila za čak 20.000.000 evra, a nastupima na Luiđi Feraris stadionu dokazao se kao jedan od najboljih mladih golmana na Apeninima. Zbog velike konkurencije još uvek čeka na debi u seniorskoj selekciji Italije, za omladinsku je upisao 10 nastupa. Njegova vrednost na tržištu se procenjuje na 10.000.000 evra i u toku tekuće sedmice je stavio paraf na novi ugovor sa Dorijom do leta 2026. godine, pa je jasno da će i njegovo angažovanje biti prilično kompleksan zadatak za upravu Rosonera.

Nedelja, 18.00: (3,25) Fiorentina (3,30) Milan (2,25)

Dakle, Muso se čini kao realnija opcija, ali svakako ne i jednostavna, dok se u Milanu ipak nadaju da kada dođe leto neće morati da traže novog čuvara mreže, jer bi to pokrenulo lavinu problema. U planovima za narednu sezonu se nalazi Donaruma, što znači da klub ne bi morao da izdvaja novac za novog golmana i mogao bi da ga preusmeri u ojačavanje drugih pozicija u ekipi. Ukoliko Italijan sa svojim agentom Minom Rajolom odluči da promeni smer i okuša se u nekom od brojnih klubova koji su zainteresovani za njegove usluge, moraće na San Siru da menjaju planove iz korena. Solidnu svotu moraće da izdvoje kako bi mu angažovali adekvatnu zamenu, što će možda usloviti i klub da prodaje neke od igrača koje nije planirao. Utisak je da je ključ Milanove budućnost i rukama 22-godišnjeg čuvara mreže.


tagovi

Đanluiđi DonarumaEmil Audero

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara