Paketa, Nejmar i Rafinja (©Reuters)
Paketa, Nejmar i Rafinja (©Reuters)

NAJAVA DANA (petak, 23. septembar): Brazil na novom afričkom testu, Mađari u Lajpcigu brane prvo mesto

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.09.22. | 07:44

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

NEMAČKA – MAĐARSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga nacija)

Mađarska je definitivno najveće i najprijatnije iznenađenje Lige nacija. Selekcija Marka Rosija lider je Grupe 3 elitne divizije posle četiri runde. Nemci takmičenje nisu otvorili najbolje, vezali su tri remija, ali su u četvrtoj rundi savladali Italijane i eventualnom pobedom nad Mađarskom preuzeli bi čelo tabele. U 3. kolu dve selekcije odigrale su nerešeno (1:1), a bez pobednika je bilo i u grupnoj fazi Evropskog prvenstva prošle godine.

ITALIJA – ENGLESKA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Potpuno suprotno od Mađarske, Engleska je najneprijatnije iznenađenje Lige nacija. Ima samo dva boda iz četiri utakmice, a na samo jednoj uspela je da sačuva mrežu. Pride Italiju nije dobila na pet poslednjih međusobnih susreta. Doduše, četiri su završena nerešenim rezultatom.

BIH – CRNA GORA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

Mali regionalni derbi u drugoj diviziji Lige nacija. Bosna i Hercegovina i Crna Gora bi u direktnom okršaju mogle da odlučuju o pobedniku Grupe 3. BiH je lider sa osam bodova, dok Crna Gora ima bod manje. Dosadašnja tri međusobna susreta dve reprezentacije završena su bez pobednika.

FINSKA – RUMUNIJA, 20.45

(Fudbal, Liga nacija)

I jedna i druga selekcija matematički imaju šanse, ali će morati da se nadaju usluzi Crne Gore ili pak još bolje remiju na drugoj utakmici, a da pritom slave večeras u Helsinkiju. U prethodne četiri runde upisale su po pobedu, Rumunija je tukla baš Finsku, ali ima bod manje jer je preostale tri utakmice izgubila. U 12 međusobnih okršaja Finska nikada nije savladala Rumuniju…

BUGARSKA - GIBRALTAR, 20.45

(Fudbal, Liga Nacija)

Biće ovo debi Mladena Krstajića i kolosalna šansa da se i matematički obezbedi opstanak. Naše komšije su u velikom padu, o tome govori i podatak da nemaju pobedu na osam mečeva. Gibraltar je uspeo da im odoli pre dva meseca. Bilo je 1:1.

GRUZIJA – MAKEDONIJA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Još jedan okršaj koji bi mogao da donese pobednika grupe. Ukoliko Gruzija upiše pobedu, definitivno će osigurati lidersku poziciju i promociju u B diviziju, dok je Makedoniji neophodna pobeda kako bi se izjednačila na vrhu i uključila u borbu za prvo mesto. Gruzini su u naletu, dobili su sedam od devet poslednjih mečeva u svim takmičenjima, a bez poraza su skoro punih godinu dana.

ESTONIJA – MALTA, 18.00

(Fudbal, Liga nacija)

Još jedan okršaj koji bi mogao da odluči o pobedniku grupe. Malta, s obzirom na to da ima utakmicu manje, traži pobedu, dok Estoniji “igra“ i remi, jer u poslednjem kolu dočekuje San Marino sa kojim ne bi trebalo da ima poteškoća. Prvi meč u grupi dobila je Estonija golom u nadoknadi, dok Malta na trijumf nad večerašnjim rivalom čeka od 1993. godine. Od tada su se sastali još četiri puta.

HRVATSKA U21 – DANSKA U21, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za EP U21)

Hrvatska je imala priliku da sve reši još u grupi, ali je u finišu ispustila vizu za direktan plasman na EP za mlade pošto je izgubila dve od poslednje tri utakmice. Danska s druge strane nije uspela da savlada Belgiju u dva međusobna okršaja, te će put takođe morati da potraži kroz baraž.

BRAZIL – GANA, 20.30

(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Kako će u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru igrati sa Kamerunom, Brazil je zakazao dve provere sa afričkim reprezentacijama. Prvu sa Ganom, potom i sa Tunisom. Zanimljivo da Tite u tri okršaja sa afričkim selekcijama na klupi Brazila ima samo jednu pobedu, protiv Kameruna, dok je sa Nigerijom i Senegalom remizirao. Ipak, Brazil je bez poraza na poslednjih 13 utakmica (10 pobeda, tri remija) i očekuje se da u velikom stilu završi pripreme za Mundijal.

SLOBODA UŽICE – JEDINSTVO UB, 18.00

(Fudbal, Mozzart Bet Prva liga)

Čast klupskog fudbala u jeku reprezentativne pauze danas će braniti Sloboda i Jedinstvo. Oba tima osvojila su po deset bodova u dosadašnjih devet rundi. Od dosadašnja četiri međusobna susreta dva su pripala Slobodi, a jedan Jedinstvu, dok je na tri utakmice viđen makar po gol na obe strane. Kako su i jedni i drugi poprilično ranjivi na startu sezone (primaju nešto više od jednog gola u proseku po utakmici), golove očekujemo i danas u Užicu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara