Majk Menjan (Reuters)
Majk Menjan (Reuters)

Najbolji golman Serije A ponovo trenira sa Milanom: Menjan spreman već za vikend

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.02.23. | 19:16

Posle pet meseci pauze zbog povrede lista Francuz odradio prvi kompletan trening sa Rosonerima i očekuje se da bude na klupi protiv Atalante

Mnogi su razlozi za Milanovo posrnuće u prvih mesec i po dana 2023. godine, a jedan od njih svakako je i povreda prvog golmana Majka Menjana, odnosno, daleko duži oporavak od planiranog. Ćiprijan Tatarušanu je odradio posao kako je znao i umeo, jer uz dužno poštovanje de fakto jeste evropski golmanski prosek, a pitanje je trenutka, odnosno utakmice u kojoj će prošlosezonski najbolji golaman Serije A ponovo stati među stative Rosonera.

Naime, prvi put posle skoro pet meseci otkako je povredio list, Francuz je odradio kompletan trening sa ostatkom ekipe i trebalo bi ga očekivati već za vikend u duelu sa Atalantom. Doduše, ne u startnoj postavi, već na klupi. Ali proečan navijač Milana verovatno već zna da šest dana posle duelsa sa Boginjom na San Siru, šampion Italije ide u goste Fiorentini, te da ukoliko Menjan bude branio na Artemio Frankiju, sva je prilika da će čuvati gol velikana sa San Sira i u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Totenhema u Londonu.

Izabrane vesti

Menjan se inicijalno povredio tokom septembarske reprezentativne pauze u duelu A lige nacija protiv Austrije. Vratio se u tabor Milana, počeo posle kraće pauze počeo da trenira, ali se ispostavilo da je povreda ipak ozbiljnije prirode. Koliko je zapravo bila ozbiljna govori i 16 propuštenih utakmica u Seriji A, četiri utakmice grupne i jedna u nokaut fazi Lige šampiona, odnosno po jedan meč u Kupu i Superkupu Italije. Sve u svemu 23 propuštena duela.

Doduše, Milan se izvukao iz zimske krize sa tri vezane pobede od po 1:0, a povratak Menjana samo će učvrstiti timsko samopouzdanje. Mnogo je lakše kada znate da vam leđa čuva najbolji golman Serije A i novi prvi golman reprezentacije Francuske.


tagovi

ac milanMilanMajk Menjan

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara