Najbolji tim 33. kola Mozzart Bet Superlige: Čumić 3/3 u plej-ofu, zvezdaši dodali gas

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.05.23. | 12:58

Partizan “disciplinovao” TSC

STOJAN LEKOVIĆ (Radnički 1923) 7 – Nije da će značajno promeniti utisak o sezoni kragujevačkog Radničkog, ali 21-godišnji golman ekipe zaista ima razloga da bude ponosan na predstavu u sudaru sa Novi Pazarom. Barem pet udaraca skinuo je rivalu, nisu baš svi preterano opasni, ali recimo onaj jedan Bojice Nikčevića zaista nije bio lak plen. Ove sezone sa Čika Dače je u Francusku otišao Ognjen Lukić, možda tamo stasava još jedan golma za velika dela?

ALEKSANDAR VARJAČIĆ (Mladost Lučani) 8 – Dugo ga već gledamo na terenima Mozzart Bet Superlige, ali sada kada ga je Tomislav Sivić “izmislio” kao desnog “ful-beka” 31-godišnji Aleksandar Varjačić kao da pruža najbolje od sebe. Postigao je prvi gol, a zatim iznudio drugi u pobedi Mladosti na gostovanju kod Radničkog. Pride, pokrio ceo bok i pokazao da ga kondicija nije napustila.

Izabrane vesti

IGOR VUJAČIĆ (Partizan) 7 – Čudna je voćka taj Igor Vujačić. Kada misliš da su ga slomili on se nekako uvek vrati. I po običaju onda kada je najteže. Odličan večiti derbi sa Crvenom zvezdom raširio mu je krila, pa je protiv TSC-a još jednom nosio crno-belu odbranu do pobede koja je Partizan sada već vratila i u trku za Ligu šampiona.

IVAN MILOŠEVIĆ (Mladost Lučani) 7 – Ako Lučanci uspeju da izbore opstanak tradicionalno će da zahvaljuju defanzivcima, ali ovog puta ne zbog igre u odbrani, već zato što su Aleksandar Varjačić i Ivan Milošević pogađali za zlata vredne bodove na Čairu. Ovaj drugi je kapitenski preuzeo odgovornost kada je u 86. minutu penal pretvorio u pogodak za konačnih 2:1.

IRAKLI AZAROV (Crvena zvezda) 7,5 – Kada crveno-beli dodaju gas konkurencija iz Mozzart Bet Superlige baš i nema mnogo opcija. A, protiv Čukaričkog je Irakli Azarov nagazio. Bio je asistent za pogodak Marka Rakonjca, učestvovao i u akciji kod trećeg Zvezdinog gola i uporno se ponavljao u ofanzivnom delu terena. Pitanje za Ligu šampiona: može li tako uverljiv da bude i u odbrani kada naleti na najbrže u Evropi?

KINGS KANGVA (Crvena zvezda) 7 – Centaršut Lazara Nikolića pretvorio je u vodeći gol, a posle je sve bilo mnogo lakše, jer Čukarički se otvorio i – patio. Dobrim delom i baš zbog Kingsa Kangve, koji je u svakom trenutku znao kome da udeli loptu. Bude li uspe da se ponavlja u ovakvim izdanjima u većoj brzini – evropskoj brzini – ubrzaće silazak Gelora Kange.

MILOŠ TOŠEVSKI (Spartak) 8,5 – Preuzeo je ulogu zemljala Andreja Todoroskog, koji je obeležio pobedu nad Javorom u 32. kolu (3:2), pošto je bio najzaslužniji za ubedljivo slavlje ekipe Miloša Milanovića u Lazarevcu (3:0). Makedonski vezista je postigao pogodak u 53. minutu i bio asistent kod golova Todoroskog i Petra Stanića. Bio je to premijerni pogodak makedonskog fudbalera u ovoj sezoni, a trenutno se nalazi na koti od tri asistencije.

STEFAN MITROVIĆ (Crvena zvezda) 7 – Čukarički spada u grupu onih retkih klubova koji ne beže od fudbala, a takve najviše voli hitronogi Stefan Mitrović. Kada ima prostora – otrov je od igrača. A i publici vrlo interesantan, jer se zbog njegovih prodora i dolazi na stadione. Protiv Čuke i gol, da ne bude da je trčao uzalud. Uz utisak da mu još nedostaje malo iskustva pa da bira mudrija rešenja u određenim situacijama.

NIKOLA ČUMIĆ (Vojvodina) 7 – Raspucala se Vojvodina u plej-ofu Mozzart Bet Superlige, a niko kao Nikola Čumić. U sva tri meča – po gol. Ukupno već 12 u ovoj sezoni što dobija na značaju kada znamo da je Čumić stigao tek krajem leta i debitovao za Vošu u 10. kolu. Na kasnijih 25 ligaških utakmica – peto kolo se igralo naknadno – tih 12 golova uz tri asistencije. Učinak za svako poštovanje.

NEMANJA JOVIĆ (Partizan) 7 – Ove sezone samo gol i asistencija za 20-godišnjeg krilnog fudbalera. I još toliko velikom derbiju 33. kola Mozzart Bet Superlige. Nemanja Jović nas je podsetio zašto su ga svojevremeno isturali kao sledeći veliki projekat Partizana, mada bi i on morao da ima na umu – ovo je samo jedna utakmica. Dobra, vrlo dobra. Ali mora takvih češće da bude.

RIKARDO GOMEŠ (Partizan) 7,5 – Konačno i da Rikardo Gomeš prebrodi mentalnu barijeru u plej-ofu. Posle 15 komada u regularnom delu sezone stigao je i prvi u ovim najvažnijim utakmicama, nakon što je prespavao dvomeč sa Čukaričkim i derbi sa Zvezdom. Da je to uradio i u Bačkoj Topoli verovatno bi se Partizan i zvanično pozdravio sa Ligom šampiona. Ali nije. Prvi gol za Partizan, veliki doprinos i za drugi i zasluženo mesto u timu kola.



tagovi

Miloš TošeskiIrakli AzaroviStefan MitrovićKings KangvaStojan LekovićIgor VujačićNemanja JovićRikardo GomešAleksandar VarjačićIvan MiloševićNikola ČumićTim kola Mozzart Bet Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara