Majkl Smit (crveni dres), fudbaler Roterama (©Reuters)
Majkl Smit (crveni dres), fudbaler Roterama (©Reuters)

Najgori domaćin protiv najgoreg gosta

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.04.21. | 11:24

Čempionšip: Roteram i Koventri igraju jedan od najvažnijih mečeva do kraja sezone u borbi za opstanak u drugoligaškom karavanu u Engleskoj

Engleski Čempionšip je ušao u foto-finiš. Norič i Votford su na pragu povratka u Premijer ligu posle samo godinu dana. Velika borbe vodiće se za četiri mesta u plej-ofu, dok ključa za opstanak. Današnji (20.00) odloženi meč 36. kola drugoligaškog karavana, Roteram – Koventri jedan je od ključnih za oba tima.

Koventri ima dva boda više od Roterama koji je na mestu koje vodi u Ligu 1, ali domaćin ima čak dva meča manje. Pobednik ovog duela znatno bi povećao šanse da i naredne sezone igra u najjačoj drugoj ligi na svetu.

Izabrane vesti

Kod Roterama su neizvesni za meč roviti Fredli Ladapo i Majkl Ihiekve. Pogotovo će za domaći tim da bude hendikep eventualno neigranje napadača Ladapa koji je postigao dva gola u pobedi protiv Kvins Park Rendžersa sa 3:1 pre dva dana. Kod Koventrija van stroja je Džoš Pek koji ima potres mozga posle jednog duela u meču sa Bornmutom u prošlom kolu. Dom Ijam i Kajl Mekfedžen trebalo bi da budu u timu gostiju u Južnom Jorkširu. Majkl Rouz je pod znakom pitanja za goste, a duži period u konkurenciji za tim nisu Fanketi Dabo, Ben Šef i Džodi Džons.

20.00: (2,65) Roteram (3,05) Koventri (2,85)

U prvom delu sezone, početkom decembra, Koventri je kao domaćin u Birmingemu pobedio Roteram sa 3:1. Ova dva tima igraju mečeve sa dosta golova. Na tri od poslednje četiri duela mreže su se tresle četiri puta. Na šest od sedam prethodnih utakmica Roterama i Koventrija bilo je 3+.

Roteram je najgori domaćin u ligi. Sakupio je samo 18 bodova, manje nego na gostujućim terenima (21). S druge stane, Koventri je najgori gost u ligi. Ima samo 11 bodova, odnosno slavio je samo dva puta, pet puta odigrao nerešeno i doživeo čak 13 poraza. Koventri, koji je pre dvadesetak godina igrao i u Premiejer ligi, ima tri vezana poraza na gostovanjima, sa očajnom gol-razlikom 1:9.

ČEMPIONŠIP – ODLOŽENI MEČ 36. KOLA

Četvrtak

20.00: (2,65) Roteram (3,05) Koventri (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipKoventriRoteram

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara