Foto: Reuters
Foto: Reuters

Loše vesti za Paunovićev Reding: Bornmut ne staje, plej-of beži pet bodova (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.04.21. | 20:31

Peti uzastopni ligaški trijumf za Trešnjice

Loše vesti za Veljka Paunovića i njegov Reding. Bornmut je večeras u zaostaloj utakmici 38. kola savladao Hadersfild u gostima - 1:2, pa ekipa srpskog stručnjaka pet rundi pre kraja ligaškog dela Čempionšipa kaska pet bodova u odnosu na pozicije koje vode u plej-of. U opticaju je dakle još 15 bodova, a mete za Paunovićev tim biće pomenuti Bornmut, kao i Barnsli sa po 71 bodom.

Posle Svonsija, Midlzbroa, Blekburna i Koventrija, Trešnjice su uspešno arhivirale i Hadersfild koji će čini se preživeti u drugom rangu, iako još nije matematički obezbedio opstanak. Sa ozbiljnim rezultatskim usponom Bornmuta, tek sada do izražaja dolaze svi prosuti bodovi Redinga u poslednjih šest mečeva - osvojeno je samo šest od mogućih 18.

Izabrane vesti

Ekipa Džonantana Vudgejta je petu uzastopnu pobedu obezbedila u prvom poluvremenu. Jedan od najraspucanijih fudbalera Arnaut Danžuma nije uspeo da dođe do 14. prvenstvenog gola, ali je odbitak posle njegovog udarca glavom u mrežu sproveo Filip Biling. U završnici poluvremena, Dominik Solanke je vrlo autoritativno poslao loptu u mrežu iz kapice šesnaesterca, pa je nastavak dominacije Bornmuta u duelima sa Hadersfildom već bio viđen.

Doduše, imao je domaćin poslednji trzaj. Doslovce, pošto je Džonatan Hog sjajno presekao loptu glavom polse centaršuta Holmsa i prosledio je u dalji ugao gola koji brani Asmir Begović. Međutim, tim iz zapadnog Jorkšira nije imao snage za izjednačenje.

Sa večerašnja dva gola ekipa sa Vitaliti stadiona preuzela je od Noriča zvanje drugog najubitačnijeg napada Čempionšipa - brojka od 65 golova koja krasi Kanarince prebačena je za jedan, dok je i dalje neprikosnoven Brentford sa 71 pogotkom.

Pola sata kasnije na teren su izašli fudbaleri Svonsija i naneni Šefild Venzdeju poraz koji mu je ozbiljno umanjio šanse za opstanak. Posle pola sata igre pogodio je Lou, a dvadesetak minuta pre kraja i Fulton, pa od večeras retko ko sumnja da su Labudovi obezbedili mesto u plej-ofu za Premijer ligu. Pet kola pre kraja, imaju devet bodova više od Redinga koji je prvi ispod crte.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI

Utorak

Hadersfild - Bornmut 1:2 (0:2)

/Hog 76 - Biling 15, Solanke 45/

Šefild Venzdej - Svonsi 0:2 (0:1)

/Lou 31, Fulton 73/

Roteram - KPR (u toku)



tagovi

BornmautBornmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara