Komentari na vest

Najkorumpiranija fudbalska liga na svetu

N

Najlažnija sporedna stvar

pre 4 meseca

Ok,možemo se čuditi ali ni u našim dvorištima nije ništa čistije.U Fifi i Uefi su uvijek prisutni skandali i dvostruki aršini.Zapadnoevropske lige su sve samo ne baš regularne.U jednoj Njemaćkoj Bajern dobija za tv prava isto kao cijela liga,u Španiji se guraju Real i Barselona,u Engleskoj je sve osim propisanog finansijskog ferpleja,Portugalci su pravi kolonizatori i robovlasnici.A za Italiju nemamo baš toliko prostora.Sve u svemu,najbolje bi bilo oladiti od tog fudbala.
F

Fontana9

pre 4 meseca

Posle ove u Srbiji mozda.Ova nasa liga je licno liga jednog coveka kao i Srbija.
m

mozzart liga

pre 4 meseca

a sta reci ovde je prvi tim ekipa koju petardiraju norvezani, dobija utakmice penalima u 87mom minutu itd...
s

samo je jedna

pre 4 meseca

regularnija. sponzor joj je kladionica
G

Goss

pre 4 meseca

To je laž to ne može da se meri sa našom ligom i tvorzićem
t

todos

pre 4 meseca

Takodje i Partizanom, nemojte odvajati najvece zlo srpskog fudbala titove blizance.
r

rea

pre 4 meseca

@todos, da su "titovi blizanci", odnos trofeja (liga+kup SFRJ) bi u Jugoslaviji bio 50-50, a ne 32-16 u korist Udbinog kluba.
M

Maagg

pre 4 meseca

Apsolutno netacno
N

Nigerija u srcu Balkana

pre 4 meseca

kad u svom dvoristu imas iste probleme, onda je najmanje sto mozes da uradis to da ne komentarises ostale, sve preko toga je krajnji bezobrazluk i licemerje...
b

bosko2020

pre 4 meseca

Koliko puta u nekoliko kola se Barsa provlacila,Real protiv Almerije,pa Sausolo,da ne govorim par kola Porto prelazi ili golovi u dubokoj nadoknadi.A sad tzv prica o Nigerijipricajte o Evropi kako se namjesta.
d

don joe redington

pre 4 meseca

kakva navlskuša stvarmo ste bezobrszni fortate o kečevina, ložite ljude, lakve republike, kladionice sve određuju , šta sad će oni da daju kvotu na domsćins 1,75, da je po vsšem što pišete i da klsđe nemaju uticaj ns tu lihi dsvski bi minimslne kvote ns domsćins olo bi izbscilo iz ponude
s

srka

pre 4 meseca

Čudno!!! Oni su muslimanske veroispovesti. Kod njih je moral i poštenje iznad svega. Otkud baš Nigerija?!
M

MA NEMOJ,

pre 4 meseca

Mi smo pravoslavci pa je naša liga najlopovskija liga sa najvećim lopovima koji vode klubove , jel ti je to isto tako čudno
@

@Ma nemoj

pre 4 meseca

Ниси причао о православљу и намештању кад су Толе и жути били на власти.. Са вама увек комедија!
N

Niko123

pre 4 meseca

NisamGost Ma znam da si mislio:)nego hocu da kazem, da smo mi mala maca, sta se u "ligama petice" radi, počevši od italijanske lige, gde Sasuolo, 2-3 prelaza zaredom udario i nikom nista;)Kako su kladionice pre 15 godina, pocele da sponzorisu "profesionalni sport" nestalo je i to malo poštenja što je bilo, ako je uopšte i bilo.
M

Marinjo1

pre 4 meseca

Svaka cast autoru za tekst i sadrzaj!
Ф

Фдс

pre 4 meseca

код нас деведесет посто се зна.
n

niko to ne zna

pre 4 meseca

niko ne pise gde je Kokeza?.kako se onda zna..da li je ostavio instrukcije dzaji i terzi kojim putem ici..
H

Hahahahahahahahaha

pre 4 meseca

Ali ovu što pišu kako kladionice nameštaju najjače lige. Kladionice nemaju ama baš nijedan razlog nemaju da nameštaju bilo šta iz razloga što na kvotama rade za oko 5% , na lopticama i aparatima za 30%. Njima je jedino bitno da što više ima uplata, a sasvim im je svejedno koji će rezultati biti.
A

Alo alo

pre 4 meseca

Ma uopste nemaju, dete, gde ti zivis?ovo ti je sve usko povezano.
s

slazem se

pre 4 meseca

ali nije bas svejedno zamisli kolo u kojem pobede svi favoriti u svih top 5 liga to bi bilo pogubno za kladionice mora malo da saradjuju sa klubovima
M

Mile Zeleznik

pre 4 meseca

Ne verujem da su ispred nase fk Gane u fudbalu i naseg fmp-a u kosarci! Mi navijaci fmp-a slepo verujemo nasem vodji nebojsi, zvanom posteni, mi mu klicemo za sendvic i 300 e!
M

MNN

pre 4 meseca

Čović od kad je došao samo osvaja i redovno vas...otuda tolika opsesija prema njemu,pa da,nema drugog objašnjenja.tako ja vidim:)Aj drž se!;))
J

Jöle 39

pre 4 meseca

Ipak bih im ja prepisao drugo mesto. Zna se ko zauzima ubedljivo prvo, liga u kojoj se šampion zna već u junu, liga u kojoj "šampion" ima niz bez poraza nekoliko godina, liga u kojoj "šampion" drži svetski rekord u broju dosudjenih penala i čime se ponosi..
t

to mislis

pre 4 meseca

na bivsu jelen super ligu...tole je kriv..od 70 godina bili sve zvezdasi i dodje tole i unisti jevza par godina..evo ni kokeza ni dzaja ni terza ne uspevaju i pored toliko edukacije na splendidu i majamiju..
D

DušanRsRs

pre 4 meseca

U u Evropi bi imali jaku konkurenciju za to prvo mjesto.
г

гост 1312

pre 4 meseca

Кад већ пишете о намештаљкама и корупцији и то у далекој Нигерији, не би било лоше да обавестите јавност о казнама и санкцијама у нашој прћији, о мечу Јединство Уб - Прва Искра. Мислим ваљда су нам ближи Уб и Барич од Абуџе…
O

Objavite!!!!!

pre 4 meseca

Disciplinski sudija FS Beograda nije imao milosti – posle dokaznog postupka kaznio je Prvu iskru sa minus 12 bodova, novčano 1,2 miliona dinara i četvoricu fudbalera ukupno 36 meseci suspenzije zbog nameštanja prijateljskog meča sa ubskim Jedinstvom. Duel, odigran četvrtog septembra prošle godine i završen pobedom domaćina 4:0, dobio je epilog nepunih pet meseci kasnije.Istragu je inicirala UEFA, na osnovu praćenja kladioničarskog tržišta, preko specijalizovane platforme Sportradar. Signal za reakciju bilo je poklapanje povećanih novčanih uplata na ishod „četiri plus“ sa konačnim rezultatom 4:0. Kako je dojavljeno Fudbalskom savezu Srbije, kasnije i nadležnim organima FS Beograda, na igru „četiri plus“ uplaćeno je 10.105 evra. Precizno, 82 odsto uplata odnosilo se na sing igru „četiri plus“.U materijalu iz Niona identifikovani su i akteri pod sumnjom – prvotimci ekipe iz Bariča, Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević. Klupko je počelo da se odmotava tokom istrage Dragana Krstića, oficira za integritet Fudbalskog saveza Beograda. Nekadašnji fudbalski sudija, danas sa posebnim zaduženjima u policijskim službama, saslušao je tri aktera, pregledao snimak, pribavio izveštaj trenerske organizacije i izjavu predsednika Prve iskre.Fudbaleri, Vladimir Simić, Lazar Adamović i Zoran Topalović, decidno su ostali pri stavu da na njih nije vršen pritisak, niti su imali saznanja o nameštanju utakmice na stadionu „Dragan Džajić“. Golman Andrija Knežević nije se izjasnio, ni odazvao pozivu na saslušanje. Izostanak je pokušao da opravda, kako je navedeno u odluci disciplinskog sudije Aleksandra Prekodravca, „navodnim boravkom u inostranstvu“. Komisija trenerske organizacije utvrdila je konkretne reakcije i greške svakog od kažnjenih fudbalera, što je takođe inicirano u prvom izveštaju Sportradara. Akteri su imali delimično olakšavajuću okolnost da su prvi put identifikovani kao učesnici u povredi integriteta utakmice. Znatno su brojnije otežavajuće činjenice – očigledna namera povređivanja integriteta meča, nulta tolerancija FS Beograda prema nameštenim utakmicama, rekacija UEFA, nepoverenje da će kroz platformu Sportradar biti praćeni svi klubovi… „Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje, jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda“, stoji u poruci beogardske kuće fudbala. Fudbalski savez Srbije ranije je kažnjavao klubove zbog sličnih dojava. Slučaj Prve iskre najdrastičniji je primer sankcionisanja u amaterskom rangu do sada…
P

Partymaker

pre 4 meseca

Pa sta je kod nas drugačije?
P

Prdule

pre 4 meseca

Ovo mu dođe nešto kao Jelen Tole super liga
T

Tarzanko

pre 4 meseca

Šteta što ne srede ligu, bogata zemlja, mogli bi imati ligu bar kao JAR...
D

Draganst

pre 4 meseca

Hmm, kod nas se celo prvenstvo unapred zna ko ce biti prvi ko ispada.To je 100% korupcije :)
Б

Бск

pre 4 meseca

Каква год да је има више смисла од наше лиге или још неких по Европи. Прво што се барем многи боре за титулу, дакле нема два или једног клуба који све живе "побеђују". Друго није им пола лиге из једног града или регије. Дакле постоји нормална и природна конкуренција која је основа било каквог напретка у било чему у животу.
N

NisamGost

pre 4 meseca

Eto,najveci problem nam je liga Nigerije. A nasa liga u kojoj je svakom klubu sponzor kladionica i cija liga u nazivu sadrzi naziv kladionice je regularna. Nikad nista licemernije nisam procitao.
x

xdxd

pre 4 meseca

fmp i fmp2 u istoj ligi?
N

Nik123

pre 4 meseca

Pa sve lige i klubovi u svetu, za sponzore imaju kladionice, a to ne bi smelo da se desava, zato sto je to sukob interesa!Sve lige namestaju, valjda ti je to do sada jasno!Samo sto "postene" organizacije, uefa i fifa, treniraju strogocu na malim klubovima, ove "velike" ne diraju, od njih uzimaju milione!
@

@xdxd

pre 4 meseca

Kao i svojevremeno Partizan i Hajduk Kula
N

NisamGost

pre 4 meseca

@Nik123 Dobro,nisam ni ja bas ispod kamena rastao,kontam kako stvari funkcionisu :) . Nego je ironicno sto beremo tudju brigu,a u mulju smo do guse.

Bojan Urosevic

pre 4 meseca

SF Mateus kad bio u Partizan savez vodili Piksi, Djoric, i Savićević svi do jednog Partizanovci
F

Fffovac

pre 4 meseca

U Srbiji i na strani i kod kuce dva autobusa crno bele boje; cim se pojave,bodove osvoje! Na drzavnim jaslama tj na nasim kicmicama,dok nama skace struja,voda,osnovne namernice u radnjama. Dodjite na stadion i gledajte Serifa buzgonju i Kalululua lu, Teveza za sirotinju! Zemljo Nigerijo. Privatizacija oba kluba dokle bre ej vule dokle?
Т

Тепу

pre 4 meseca

И сад ће ова утакмица коју сте ви предложили да дође х2, вероватно и чиста двојка 😃
И

И

pre 4 meseca

"FS Nigerije je praktično dao zeleno svetlo za nameštanje kada je doneo krucijalnu odluku o finansiranju sudija. Naime, kako bi se savez oslobodio troškova, naloženo je da svi klubovi koji su domaćini moraju da obezbede arbitrima dnevnicu. To su gotovo svi shvatili doslovno tako da odbijaju da ih plate ako ne smatraju da su zaslužili." Nemojte da nam dajete ideje, mi volimo izmene zakona.
q

qqq

pre 4 meseca

I kod nas domacin placa sudiju..

Kalčopolista®

pre 4 meseca

Ima jedna liga koja je jos korumpiranija od nigerijske, liga u kojoj se prvak zna i pre pocetka sezone, liga u kojoj “prvak” ima najduzi niz bez poraza na svom terenu na svetu! Duzi niz utakmica bez poraza na svom terenu nego sve ove nigerijske ekipe zajedno! Morate vi nigerijci jos pasulja da jedete da biste bili najkorumiranija liga na svetu!
г

гост1986

pre 4 meseca

Само су ваши низови поштени...
S

Sf

pre 4 meseca

Da, o partizanu su i knjige napisane o čuvenom "poštenju" 6 Toletovih godina.Pitaj šarane Mateusa i bivše igrače i funkcionere partizana. Svi su već pričali o vašem "poštenju"
B

Burek

pre 4 meseca

E moj ti, ko je tebi idol...
р

ред стараш

pre 4 meseca

а што ми онда не играмо тамо??
E

Eseks

pre 4 meseca

Zar nije Srbija prva?!?!?
h

hehehe

pre 4 meseca

uzeli smo lovu da budemo drugi
P

Pazi ti to

pre 4 meseca

Eto, ima i gorih od nas 😂 sada ce nasi posle ovoga da smisle nesto novo hahah