Tomas Kueljo posle gola za Bragantino (Reuters)
Tomas Kueljo posle gola za Bragantino (Reuters)

Najmlađe Red Bulovo čedo u finalu Sudamerikane: Arturu je vreme za Evropu, golčina Kuelja (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 01:58

Libertad pružio kakav-takav otpor, ali posle 2:0 u Brazilu, poklekao i kod kuće - 1:3

Nikada, u 93. godine dugoj istoriji Bragantino se nije borio za trofej u nekom kontinentalnom takmičenju, a ove sezone se domogao finala Sudamerikane spakovavši paragvajskom Libertadu pet golova u dvomeču. Delovalo je da se velikan iz Asusnsiona neće predati posle poraza 2:0 iz prve utakmicu u Brazilu, ali kada je Kueljo već u devetom minutu spektakularnim pogotkom načeo domaćina, bilo je jasno da će najmlađe Red Bulovo čedo u finale - 1:3.

Libertad treći put u poslednjoj deceniju propušta priliku da obezbedi mesto u utakmici koja odlučuje šampiona južnoameričke B produkcije. Bio je ovo dvomeč u kojem je Bragantinov tas prevagnuo zahvaljujući osetnoj razlici u talentu, odnosno mladosti koja je u ovom slučaju nadigrala iskustvo. Sa prosečno 23,8 godina, ekipa iz Brazila je čak pet godina mlađa od Libertadove.

Izabrane vesti

Iskočili su neki mladi momci željni dokazivanja. Dok se već duže vreme zna da je Artur najvrednije što Bragantino poseduje (gol i asistencija u prvom meču), večeras je iskočio Tomas Kueljo, momak koji je na pozajmci iz Atletiko Tukumana. Kako se samo u ranoj fazi meča Argentinac ustremio ka golu rivala. Već kada je primio loptu Ramiresa znao je da će je završavati udarcem, ali verovatno je i sebe iznenadio završnicom.

Nepunih deset minuta kasnije, Dijego Vijera je sa bele tačke propustio šansu da udahne domačinu kakavu-takvu nadu, ali je to učinio Melgareho u 52. minutu - ispostavilo se prekasno. Ubrzo je Kueljo novim pogotkom vratio ogroman kapital timu iz Braganse, a trijumf je zapečatio Artur desetak minuta pre kraja. Sve ono što ovaj fudbaler pokazuje u aktuelnoj takmičarskoj godini nagoveštava da bi smo već narednog leta mogli da ga gledamo u Salcburgu, ili Lajpcigu. Zašto da ne? Ipak je reč o momku kojem je ovo bio sedmi gol u Sudamerikani, a gledajući sva takmičenja na kontu ima 13 postignutih i 10 nameštenih golova na 33 meča.

Da li ćemo 20. novembra u Montevideu gledati brazilsko finale zavisi od toga hoće li Atletiko Paranaesnse u Brazilu uspeti da sačuva prednost od 2:1 koju je stekao u prvom meču sa Penjarolom. Odgovor na to pitanje dobićemo u noći između četvrtka i petka, a meč počinje od 02.30.

KOPA SUDAMERIKANA - POLUFINALE, REVANŠI

Četvrtak

Libertad - Bragantino 1:3 (0:1) /prvi meč 0:2/

Petak

02.30: (2,20) Atletiko PR (3,00) Penjarol (3,45) /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BragantinoLibertadKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara