Viktor Osimen (Reuters)
Viktor Osimen (Reuters)

Napoli nastavlja u režimu Pakmena, Osimen će biti Capocannoniere (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.02.23. | 19:56

Lider Serije A siguran i na gostovanju Empoliju, sjajni golgeter iz Nigerije i osmi put uzastopno strelac u prvenstvenim utakmicama

Utakmica u Seriji A je sve manje, samim tim, svako novo kolo smanjuje šanse konkurenciji za pokušaj da se uhvati kakav-takav priključan za liderom Napolijem. Smanjuje se verovatnoća jer Napoli ne ispušta bodove! Ne ispušta ih još od 16. kola, onog kada mu je Inter presudio na Đuzepe Meaci. Tada je Milan kaskao pet, a Neroazuri osam bodova za Napolitancima. Ali baš od tog Intera Napoli je ušao u režim Pakmena, one čuvene loptice iz video igre što postoji već četrdesetak godina. Loptice što jede druge loptice. Tako Napoli od sredine januara proždire sve timove koji mu se nađu na putu, bilo da pripadaju italijanskoj buržoaziji, srednjoj ili nižoj klasi. Rutinski je ekipa Lučana Spaletija rešila i "problem" zvani Empoli, sa dva prekida u prvom poluvremenu - 2:0.

Kao što se minimalizuju šanse da iko do kraja sezone uključi u borbu za titulu, tako je sve izvesnije da će se teško pojaviti napadača sposoban da Viktoru Osimenu ugrozi buduće zvanje Capocannonierea, odnosno najboljeg strelca italijanske elite. Baš od onog poraza sa Interom, Nigerijac se ne zaustavlja. Osmi put uzastopno tresao je mrežu na utakmicama Serije A, da nije bilo nespretne reakcije Ismajilija iz 17. minuta posle koje je gost poveo na stadionu Karlo Kastelani, Osimen bi verovatno postigao još jedan gol i došao do brojke 20. Doduše i sa trenutnih 19 beži drugoplasiranom Lautaru Martinezu za šest golova.

Izabrane vesti

Azuri su razoružali Empoli iz dva kornera. Posle prvog se nije proslavio pomenuti Ismajli, desetak minuta kasnije Osimen je odbitak posle udarca Hviče Kvarachelije spakovao u mrežu. Završio je Gruzijac duel bez pogotka ili asistencije, a opet je direktno doprineo jednom od golova svog tima. Nezgodno je gađao sa ivice šesnaesterca pre Osimenovog gola.

Da je Napoli za dve klase moćniji tim od današnjeg rivala pokazao je crveni karton Marija Ruija, odnosno ono što se nakon njega događalo na terenu. Portugalac je isključen, pošto je nakon duela sa Frančeskom Kaputom i pada na zaemlju, nogom zamahnuo prema međunožju iskusnog napadača. Ostavio je saigrače na cedilu pola sata pre kraja, ali je u tom periodu Napoli bio bliži trećem, nego Empoli prvom golu. Pritom, Empoli ne spada u red davljenika, već društvu iz sredine tabele.

Golman domaćih Guljelmo Vikario je jedini razlog zašto Napoli nije ubedljivije trijumfovao. U polsednjih petnaestak minuta odbranio je udarce Osimena i dvojice rezervista Đovanija Simeonea i Đanluke Gaetana. Doduše i učinak od osam vezanih pobeda uz gol razliku 21:2 dovoljno je upečatljiv pred seriju zahtevnijih utakmica što bi mogla da uspori Napoli na putu ka Skudetu koji se čeka od 1990. godine.

Napolitancima u martu predstoje mečevi sa Lacijem i Atalantom. Olakšavajuća je okolnost što ih igraju kod kuće gde su ove sezone ispustili samo dva boda na 11 utakmica. Sredinom meseca sledi domaćinstvo frankfurtskom Ajntrahtu u Ligi šampiona koje bi moglo da ih izmori pred gostovanje Torinu. Potom slede dve nedelje odmora zbog reprezentativne pauze, a onda Milan dolazi na stadion Dijego Armando Maradona.

Ali kako Napoli igra i koliko autoritativno deluje, ne bi čudilo ni da seriju teških utakmice okonča sa maksimalnim brojem bodova. Onda tek neće biti dileme da Skudeto ide podno Vezuva... Ako ona uopšte postoji.

SERIJA A – 24. KOLO

Subota

Empoli - Napoli 0:2 (0:2)

/Ismajili 17, Osimen 28/

20.45: (2,45) Leče (3,20) Sasuolo (3,25)

Nedelja

12.30: (5,40) Bolonja (3,70) Inter (1,75)

15.00: (3,45) Salernitana (3,40) Monca (2,25)

18.00: (1,65) Udineze (3,70) Specija (5,70)

20.45: (2,25) Milan (3,45) Atalanta (3,40)

Ponedeljak

18.30: (3,35) Verona (3,20) Fjorentina (2,40)

20.45: (1,45) Lacio (4,30) Sampdorija (8,50)

Utorak

18.30: (5,90) Kremoneze (3,70) Roma (1,70)

20.45: (1,82) Juventus (3,60) Torino (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Viktor OsimenNapoliEmpoli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara