Napoli rašrafio šampiona Evrope - 3:0! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.19. | 19:49

Italijanski klub ubedljiv protiv Liverpula

Jeste pripremni period, ali navijači Liverpula, aktuelnog šampiona Evrope, sigurno nisu zadovoljni. Poraz od Borusije, od Sevilje, remi sa Sportingom i sada ubedljiv poraz od Napolija. Tim Karla Ančelotija je rašrafio sastav Jirgena Klopa na delove, odigrao vrhunski meč i uspeo da baci Redse na kolena rezultatom 3:0 (2:0).

Napoli je startovao meč oprezno, pametno. Pustio je loptu Redsima, da misle da imaju kontrolu, a na sredini su formirali sjajan blok iz kog su mogli da trče u kontre i polukontre i to je funkcionisalo idealno. Taktička bitka je pripala Ančelotiju, a prvi rezultat je bio u 17. minutu kada je na asistenciju Drisa Mertensa pogodio Lorenco Insinje.

Izabrane vesti

Samo 12 minuta kasnije bilo je 2:0, a Arkadijuš Milik je pokazao koliko je snalažljiv u protivničkom šesnaestercu, lepo je reagovao i podigao prednost.

 

Nastavio je i u nastavku Napoli da igra pametno, opet je Liverpul držao loptu, a Napolitanci brzim korakom pravili probleme u kontri i postizali golove. Posle odbitaka, te ne baš najbolje reakcije Simona Minjolea, lopta je stigla na kraju do Amina Junesa kome je preostao samo lakši deo posla za 3:0.

Već tada je bilo jasno ko će iz ovog duela izaći kao pobednik. Za mnoge iznenađujuće, ali potpuno zasluženo. Istaći ćemo i da je starter za Napoli bio naš Nikola Maksimović, a igrao je do 61. minuta kada je zamenjen.

Naravno, treba reći da su Sadio Mane, Mohamed Salah i Roberto Firmino bili van stroja jer su dobili produžen letnji odmor, što donekle opravdava ovakav rezultat, ali neke jako loše kretnje u odbrani, posebno one spore, teško je opravdati. Napolitanci su leteli po bokovima i lako stizali do gola Minjolea.

Ove ekipe su igrale u grupnoj fazi Lige šampiona prošle sezone (sa Crvenom zvezdom u grupi), a oba tima su dobila po jedan meč.

Sada je Napoli dobio ogromnu injekciju samopouzdanja, a Klop, uprkos svim izmenama i rotacijama (debitovao i Harvi Eliot), činjenici da je ovo prijateljska, da nije imao sve igrače na raspolaganju, definitivno ima o čemu da razmišlja. I neće mu biti drago zbog ovog rezultata.

Ipak je Liverpul prvak Evrope. A početak sezone je iza ćoška...

PRIJATELJSKA UTAKMICA: Napoli - Liverpul 3:0 (2:0)
/Insinje 17, Milik 29, Junes 52/

Stadion: Marifild, Edinburg
Sudija: Mejden

NAPOLI (4-4-2): Meret - Di Lorenco (Hisaj 61), Manolas (od 46. Kirikeš), Maksimović (Luperto od 61), Rui (Gulam 46) - Verdi (Gaetano 61), Kaljehon, Zjelinski, Insinje - Mertens (od 46. Junes), Milik

LIVERPUL (4-3-3): Minjole - Aleksander Arnold (Gomez od 73), Matip (Lovren od 62), Van Dajk (Van den Berg 79), Robertson (Hever od 74) - Henderson (Lalana od 62), Fabinjo (Dankan od 79), Milner (Eliot od 79) - Okslejd Čemberlen (Vilson od 62), Origi (Bruster 62), Vajnaldum (Luis 79)

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara