Napredak Kruševac (©MN Press)
Napredak Kruševac (©MN Press)

Napredak proslavio plasman u plej-of, pa stiže na Krov po naplatu duga (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 10:56

IMT u prvom duelu ovih klubova jesenas slavio sa ubedljivih 4:0, ali je danas forma timova na strani Kruševljana

/Od dopisninka Mozzart Sporta iz Kruševca/

Tražio je "zelenu granu" iskusni Vladimir Gaćinović posle debakla u Kruševcu protiv IMT-a (0:4), na svom prvencu na klupi Čarapana, a teško da je i on mogao zamisliti da će ta ista "grana" na proleće pod Bagdalu doneti ovoliko bogate prinose. Napredak je, zahvaljujući jučerašnjem porazu Novog Pazara od Partizana (0:2), dva kola pre kraja preliminarne faze Mozzart Bet Superlige obezbedio plasman u plej-of i može potpuno rasterećeno ući ne samo u poslednjih 180 minuta osnovnog dela prvenstva, već i u sve aprilske i majske borbe za bodove.

Izabrane vesti

Teško je za očekivati da će Kruševljani pred kraj sezone moći da se uključe u bitku za evropsku vizu, mada dve završne runde pred odlazak u plej-of mogu doneti, za početak, bolji plasman od trenutnog osmog mesta, pa i šansu da se približi na manje od sadašnjih devet bodova zaostatka u odnosu na petoplasirani kragujevački Radnički 1923. Za tako nešto biće neophodno da pobede dve ekipe koje su daleko iza njih na tabeli: IMT i Radnik. 

Dok je Radnik već upisan kao putnik u niži rang, Traktoristi će i te kako probati da danas uzmu bod(ove) na Krovu (16.00, TV Arena Sport 1 Premium), jer su ekipa koja trenutno zaostaje dva boda za zonom spasa. No, upravo oni su najveći dužnici Napretku iz prvog dela sezone.

IMT je u Kruševcu, i to u prvom susretu protiv kruševačkog kluba ikada, uradio nešto što za nogom nije pošlo Crvenoj zvezdi, ali jeste Partizanu, Vojvodini i Radničkom iz Niša. Samo jedan gol nedostajao je Beograđanima da nanesu Napretku najteži poraz kod kuće u klupskoj istoriji.

Iz ove perspektive zanimljivo je da je taj novembarski meč bio i prvi Gaćinovićev na klupi Čarapana i da, dok je tim Nebojše Andrića u tim trenucima izgledao kao potentniji tim, ali je ostao "zarobljen" u plej-aut zoni, dok je strateg iz Trebinja posle, kako je sam apostrofirao, "verovatno najtežeg momenta u karijeri", uspeo da odvede Napredak do zone najboljih.

"Malo ko je posle naše prve utakmice protiv IMT-a verovao da ćemo biti u plej-ofu, što govori koliko je taj plasman veliki uspeh za nas. Što se tiče našeg sledećeg protivnika, to je ekipa koja je odlično vođenja, koja gaji koheziju u igri, ima timski duh i može da igra intenzivno tokom celog meča. No, mi želimo da svuda i u svakom trenutku prikažemo svoju igru, po kojoj već postajemo prepoznatljivi", rekao je Aleksandar Božović, trener golmana Napretka pred današnji meč.

Plasman u plej-of Kruševljani su obeležili simpatičnim videom na društvenim mrežama. U pitanju je scena iz filna "Crna mačka, beli mačor".

Ekipa Vladimira Gaćinovića je, što kadrovski, što po formi, u mnogo boljem momentumu nego jesenas, a na Krovu će, osim berićetnog proleća (osvojenih 17 od mogućih 27 bodova), probati da nastavi pozitivnu seriju na gostovanjima, s obzirom da je i dalje jedan od četiri najnepoželjnija gosta Mozzart Bet Superlige.

Sem već duže odsutnog Nemanje Đekovića i imenjaka mu Krstića, koji je u meču protiv Javora sakupio četvrti žuti karton, Vladimir Gaćinović nema većih problema što se tiče sastavljanja tima pred meč koji bi donekle mogao da pokaže da li su se Čarapani zadovoljili samim plasmanom u plej-of ili će pokušati da se popnu par koraka više.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

Radnički Kragujevac - Spartak 3:1 (1:1)

/Ristić 31, Vidosavljević 51, Zorić 54 - Mijić 36/

Radnik - Crvena zvezda 0:2 (0:0)

/Katai 76, 88/

Radnički Niš - Voždovac 2:1 (1:1)

/Ilić 28, Vukić 48 - Kolarević 24/

Partizan - Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Severina 35, Kastiljo 56/

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacMozzart Bet SuperligaIMT

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara