Natho (© MN Press)
Natho (© MN Press)

Natho: Zaslužio sam da budem kapiten Partizana!

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 10:11

„Imamo manje od jedan odsto šanse za titulu“, kaže vezista crno-belih

Na prve dve kontrolne utakmice traka je bila obavijena oko mišice Svetozara Markovića. Iz kluba još nema zvanične potvrde da je štoper novi kapiten posle odlaska Slobodana Uroševića na Kipar, ali se tom statusu (i dalje) nada Bibars Natho.

Štaviše, Izraelac je istakao javnu kandidaturu za novog vođu. I to bezmalo tri godine pošto je isto to želeo, uz napomenu da je u klubu tad bio Vladimir Stojković, te nije bilo realno da je dobije. Sad su okolnosti drugačije, možda bi na osnovu staža mogao da računa da će biti izabran za lidera svlačionice, međutim, trener Igor Duljaj je precizirao da želi srpskog fudbalera u toj ulozi i zato je Čerkez u drugom planu.

Izabrane vesti

Mada...

Klub i trener znaju šta mislim, rekao sam im. Ovde sam četiri godine i mislim da sam zaslužio da budem kapiten. Dugo sam u klubu, ali ja ne mogu da uradim više. Znaju moje mišljenje, a na treneru i klubu je da odluče“, pojasnio je Natho tokom razgovora za Večernje novosti.

Na kraju prošle sezone govorilo se kako u Humskoj planiraju da Bibarsu promene ulogu, da mu krajcuju minutažu, a onda je usledio pripremni period u Sloveniji i saznanje da bez centralnog veziste Parni valjak ne može ni makac. Bez obzira što je u februaru proslavio 35. rođendan.

„Ljudi često vole da pričaju o godinama, ali kad pogledate brojke, one ne greše. Imao sam dobru statistiku prethodne sezone. Ako se budem osećao kao što se osećam sada onda mislim da ću imati još jednu dobru sezonu“.

Prethodnu su crno-beli okončali na istorijskom minimumu od raspada SFRJ, bili su tek četvrti na tabeli Mozzart Bet Superlige, poslednju titulu osvojili su još 2017, trofej nemaju od leta 2019. i deluje da će to teško promeniti.

Uvek sam bio iskren. Možete to voleti ili ne. Ne želim da lažem sebe ili naše navijače. Svi znaju u kakvoj smo situaciji. Mislim da je manje od jedan odsto šanse da se osvoji titula. Naravno, posle izuzetno loše sezone, Partizan ne sme da dozvoli još jednu takvu. Ovde sam četiri godine i mislim da smo imali jedan derbi gde je Zvezda bila zaista bolja. To je ovde, prosto, tako. Tabela, kad pogledate bodove, pokazuje drugačije, da smo mnogo daleko u odnosu na nju“, dodao je Natho.


tagovi

Bibars NathoFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara