""
""

Navali narode: Gojko Kačar je slobodan igrač!

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.05.16. | 17:52

Trojica igrača napuštaju Hamburger bez obeštećenja. Otkaz i sportskom direktoru

Posle dve uzastopne sezone u kojima je navijačima skraćivao život i igrao baraž za opstanak u Bundesligu, Hamburger je konačno odigrao malo manje traumatičnu sezonu. Velikan sa severa Nemačke i jedini klub koji je igrao u svakoj sezoni Bundeslige je obezbedio opstanak na vreme i završio u donjem delu tabele bez bojazni od dramatičnog finiša.

Izabrane vesti

Pošto je opstanak izboren, nekadašnji prvak Evrope sada ima dovoljno vremena da srpemi za sledeću sezonu i povuče prve poteze kao rekonstrukciji tima. Opstanak ipak nije konačan cilj kojem ovaj klub treba da stremi. Po rejtingu i istoriji, ali i po današnjem budžetu Hamburger zaslužuje više. Zato su i preduzeti prvi koraci u transfer politici. Klub je potvrdio da neće biti produženi ugovor sa Gojkom Kačarom, Ivom Iličevićem i golmanom Jaroslavom Drobnim koji ističu na kraju sezone. Završen je i mandat sportskog direktora Petera Knabela.
“Ovakve odluke uvek teško padaju, ali moramo da gledamo šta je u najboljem interesu za našu sportsku i finansijsku budućnost. Nećemo zaboraviti da su ovi igrači jedan od razloga što smo opstali u Bundesligi”, rekao je predsednik kluba Ditmar Bajersdofer

On će preuzeti i ulogu sportskog direktora koju je u Hamburgeru obavljao od 2003. do 2009. godine, a posle toga je na istom poslu bio u Red Bul Salcburgu i Zenitu.

Kačar će na kraju sezone biti slobodan u izboru nove sredine posle pet godina provedenih u Hamburgeru koje su bile ispunjene usponima i padovima. On je došao kao veliko pojačanje iz Herte i bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu. Na početku je bio standardan, ali su potom usledili veliki problemi sa povredama pa je u drugoj sezoni odigrao samo tri meča u Bundesligi. Bio je i na ivici transfera u Hanover i Ajntraht, potom je bio prebačen u B tim, pa pozajmljen japanskoj Serezo Osaki, da bi ga rehabilitovao Mirko Slomka. Najbolje partije je beležio prošle sezone kod Bruna Labadije kada je ključnim golovima u finišu sezone sprečio ispadanje Hamburgera u Cvajtu zbog čega je nagrađen novim jednogodišnjim ugovorom.

Ove sezone je opet ušao u problem sa povredama i potom je uglavnom dobijao šansu sa klupe. Na kraju nije stiglo do nove ponude za produžetak saradnje i Kačaru su odrešene ruke u izboru novog kluba. Još se ne pominju imena mogućih poslodavaca, za razliku od ostalih igrača koji odlaze iz kluba. Iličević ima ponude Štutgarta i Verdera dok Drobni ima pozive iz domovine Češke. Njega će na golu Hamburgera najverovatnije zameniti Kristijan Matenija iz Darmštata. 

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaJaroslav DrobniIvo IličevićHamburgerGojko KačarEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara