Andre Onana (©Reuters)
Andre Onana (©Reuters)

Ne izleći ako nećeš da je uhvatiš

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.22. | 10:07

Andre Onana tragičar Ajaksovog ispadanja iz Lige šampiona

Maksimalnih 18 bodova u grupnoj fazi i potpuna dominacija u 180 minuta dvoboja sa Benfikom u osmini finala. Sve uzalud. Ajaks neće među osam najboljih u Evropi mada se čini da mu je tamo mesto. Bar po igri. Sam vrh kontinenta ipak je preambiciozan cilj za Kopljanike. U onoj čudesnoj sezoni kada su gađali finale Lige šampiona ukazao se Lukas Mora, sinoć protiv Benfike Darvin Nunjez. Uz obilatu pomoć golmana holandskog kluba Andrea Onane, tragičara meča.

Budući golman Intera – bar se tako uveliko piše – pogrešno je procenio putanju lopte u 77. minutu, izleteo u prazno i Ajaks je kapitulirao.

Izabrane vesti

Nesporazum“, prvi je komentar Ajaksovog trenera Erika ten Haga, koji podseća da i Jurijen Timber snosi svoj deo odgovornosti.

Uz ogradu...

Ako već izletiš, moraš da je uhvatiš... Svi smo razočarani, računajući i njega naravno. Ali drugi su bili duboko razočarani“, kritikuje Ten Hag.

Dušan Tadić kapitenski staje uz saigrača.

Onana se izvinio, rekao sam mu da je to sve normalno. Nije njegova krivica. Naravno da nije. Zajedno pobeđujemo, zajedno gubimo. Nikada ne krivim nekoga. Trebalo je i da mi damo gol. Baš pre tog gola imali smo šansu“.

Uostalom...

I da nije izašao mislim da bi bio gol“, dodaje Tadić priznajući da je Nunjez zaista dobro gađao.

I opet, nije samo do tog primljenog gola, iako kapiten Orlova ističe da Ajaks nije zaslužio poraz.

Šta nam je nedostajalo? Ništa, osim gola. Morali smo da ga damo. Benfika je pogodila iz jedine šanse. Osim te situacije bili su bezopasni. Došli su ovde da nas jure na kontre U Evropi se često sve svodi na kontre i prekide. Dominirali smo. Nismo imali sreće. Benfika se ništa nije pitala, ali je pogodila posle tog prekida. Neverovatno. Slobodan udarac nije ni trebalo da bude sviran“, razočaran je Tadić.



tagovi

Dušan TadićAndre OnanaErik ten HagAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara