De Jong i Ćavi (©Reuters)
De Jong i Ćavi (©Reuters)

Ne žali zbog ostanka, ali primećuje da igra manje: De Jong o turbulentnom letu

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.09.22. | 21:11

Holandske novinare više od reprezentacije interesovala dešavanja u Barseloni

Holandija u četvrtak gostuje u Poljskoj, a tri dana kasnije biće domaćin Belgiji u poslednjim mečevima Lige nacija za 2022. godinu. S obzirom na to da su Lale posle četiri kola na prvom mestu svoje grupe, tamošnje novinare više je interesovala klupska situacija Frenkija de Jonga, nego njegov poziv u nacionalni tim i očekivanja od predstojećih duela.

Selektor Luj van Gal izabrao je da na konferenciju za medije povede vezistu Barselone, što je sigurno obradovalo predstavnike medija. Pitanja u vezi sa Kataloncima i njihovom neskrivenom željom da ga prodaju tokom leta, odnosno njegovim upornim odbijanjem da napusti Barselonu i, ispostavilo se, ostankom u klubu nizala su se jedno za drugim.

Izabrane vesti

De Jong je poručio da je uprkos svemu što se dešavalo bio izuzetno miran, jer je imao jasan cilj pred sobom - da ostane u Barseloni. Ni interesovanje Bajern Minhena, ni konkretna ponuda Mančester Junajteda nisu ga pokolebali.

"Sve vreme sam želeo da ostanem i zbog toga sam bio miran celo leto. Ne mogu da otkrivam detalje, ali vidite - klub ima svoje želje, ja imam svoje i nekada se one ne poklapaju. Na kraju se, ipak, sve dobro završilo", istakao je De Jong.

Od početka sezone 25-godišnji fudbaler upisao je osam nastupa. Četiri puta je bio starter, a isto toliko ušao sa klupe. Ukupno je na terenu proveo 470 od mogućih 720 minuta. Manje igra De Jong ove sezone nego prošle i to mu je jasno.

"Naravno da primećujem kada igram manje. Ne baš s tehničkog aspekta, jer i dalje umem da igram fudbal, već više sa fizičkog".

Prijaće De Jongu sigurno nastupi za reprezentaciju Holandije, videćemo i hoće li mu pomoći da se izbori za veću minutažu u konkurenciji Pedrija, Gavija i Busketsa.

Pored nekadašnjeg igrača Ajaksa, s poverenjem trenera Ćavija u Barseloni kuburi još jedan holandski reprezentativac, Memfis Depaj.

"Tačno je da me je mnogo igrača zvalo tokom prelaznog roka, ali sa svakim sam razgovor završavao rečima: 'To ti je moj savet, a na tebi je da odlučiš'. Zadovoljan sam ishodom, ali sigurno je da bih bio srećniji ako bi Frenki i Memfis igrali više nego trenutno", ne krije Luj van Gal, koji je svojevremeno u dva navrata bio trener Ćaviju u Barseloni.


tagovi

BarselonaFrenki de JongĆavi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara