Henderson (© AFP)
Henderson (© AFP)

Nedovoljno dobar da bi ugrozio De Heu, ali savršen za Notingem: Din Henderson na Siti graundu

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 16:11

Osim golmana stiže i napadač Union Berlina

Vratio se Notingem Forest u elitni razred engleskog fudbala, prvi put će igrati u Premijer ligi, jasno mu je kako mora da menja ekipu koja se kroz plej-of Čempionšipa domogla elite, a rekonstrukciju je započeo od golmana. Umesto Brisa Sambe novi čuvar mreže na Siti graundu biće Din Henderson.

Rezervni golman Mančester junajteda ugovorio je pozajmicu do kraja takmičarske 2022/23. Zasad nema podatak da li je „suva“ ili će Notingnem nešto platiti Crvenim đavolima, samo se zna da na kraju sezone neće imati pravo otkupa, već će se 25-godišnji golman vratiti na Old Traford.

Izabrane vesti

Privremeno odlazi, razočaran tretmanom. Kad je promovisan u člana seniorskog pogona (leta 2020) govorilo se da je golman budućnosti, da mu je namenjeno mesto posle Davida de Hee, ali u međuvremenu Henderson nije ubedio trenere Mančestera da je kapacitet da ugrozi Španca. Kod Olea Gunara Solskjera 27 utakmica, kod Ralfa Rangnika samo dve, kod Erika ten Haga, bar zasad, neće ni braniti.

Zato hoće u Notingemu, gde bi trebalo da demonstrira kvalitete koji su se svideli ljudima iz Mančestera, čiju akademiju je prošao, tokom pozajmice Šefild junajtedu, jer je ne tako davno bio sjajan pod komandom Krisa Vajldera. Baš posle te sezone u gradu čelika se i pričalo da bi mogao da pomeri De Heu, ali se to nije desilo.

Zato hoće Brisa Sambu, minule sezone aktera 40 utakmica, sad pred odlaskom. Golman iz Konga verovatno se seli u Lans. Nešto novca će Notingem svakako zaraditi prodajom Sambe, imajući u vidu da mu ugovor ističe narednog juna.

Kako sad stvari stoje, posle Dina Hendersona, Notinhem će dovesti i napadača. Klub je u poodmaklim pregovorima sa Tivom Avonjijem, koji je minule sezone u dresu Union Berlina postigao čak 20 golova u svim takmičenajima i skrenuo pažnju samo godinu dana po dolasku iz Liverpula. Cena mu je narasla na oko 20.000.000 evra i to je novac koji će Forest platiti kako bi Avonjija učino najskuplje plaćenim fudbalerom u istoriji kluba.

 


tagovi

Notingem ForestDin HendersonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara