Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar najavio povratak u Santos

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.04.24. | 09:19

Navodno već od 2025. godine - ako nije prvoaprilska šala Brazilaca

Nije se Nejmar naigrao fudbala od dolaska u Saudijsku Arabiju prošlog leta. Svega pet nastupa sakupio je sjajni Brazilac u dresu Al Hilala pošto ga je povreda kolena udaljila s terena. U međuvremenu je operisan, a pauzu tokom oporavka koristi za putovanja po svetu i obilaske raznih sportskih događaja. Gledao je NBA, bejzbol, F1, dok je trenutno u domovini gde je bodrio fudbalere Santosa u prvoj utakmici finala šampionata Paulista protiv velikog rivala Palmeirasa.

Pored toga što je doneo sreću klubu u kojem se proslavio (Santos pobedio sa 1:0), Nejmar je navodno saopštio igračima kluba iz Sao Paula da bi uskoro mogao da postane deo njihove ekipe.

Izabrane vesti

Brazilski UOL tvrdi da je nekadašnji as Barselone i Pari Sen Žermena tokom posete svlačionici Santosa otkrio da planira povratak u klub 2025. godine. Tome u prilog ide podatak da je reprezentativac Brazila već dvaput dolazio na mečeve Santosa od januarskog povratka Marsela Teišeire u predsedničku fotelju. Iako ova vest ima smisla, trebalo bi je ipak uzeti sa dozom rezerve jer je moguće i da se radi o prvoaprilskoj šali brazilskog medija.

Prvi čovek Santosa svakako ima odlične odnose sa Nejmarovom porodicom još iz njegovih dečačkih dana, kada ga je kao najmlađi predsednik u istoriji Santosa doveo u klub kojem je kasnije pomogao da osvoji Kopa Libertadores (2011), tri titule Pauliste, Kup Brazila i Superkup Južne Amerike.

S obzirom na to da mu ugovor sa Al Hilalom važi do leta 2025, a da sezona brazilske Serija A počinje u aprilu, iako im novac nije problem, prebogati vlasnici arapskog kluba verovatno i nisu baš zadovoljni kada ga u džakovima daju nekome ko ne igra, niti pokazuje želju da što pre opravda uloženo, te bi mogli da izađu u susret Brazilcima i puste Nejmara da ih ranije napusti i ispuni davno dato obećanje o povratku u Santos.

Povratak u Brazil za i dalje najskupljeg fudbalera svih vremena (222.000.000 evra kada je prešao iz Barselone u PSŽ) imao bi dodatan značaj na pumpanju motivacije za Svetsko prvenstvo 2026. Dobro je poznato koliko Nejmar voli da provodi vreme u Brazilu i koliko su njegovi odlasci u domovinu na "oporavak od povrede" kidali živce trenerima i čelnicima Pari Sen Žermena. Imajući u vidu status prve zvezde svoje reprezentacije, sigurno je da bi 32-godišnji napadač mogao ponovo da uživa u fudbalu igrajući za Santos i maksimalno se koncentriše na pripremu za Mundijal u SAD, Meksiku i Kanadi od kog Brazilci, kao i uvek, imaju ogromna očekivanja.


tagovi

NejmarSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara