Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Nejmar pričao Brazilcima o Ančelotiju: Mogli bismo mnogo da naučimo od njega

Vreme čitanja: 3min | pet. 23.06.23. | 11:16

"Nadam se da će po isteku ugovora sa Realom preuzeti našu reprezentaciju"

Dok čeka da vidi hoće li Luis Enrike ili neko drugi biti novi trener Pari Sen Žermena - što će imati uticaj na njegovu odluku o ostanku ili odlasku iz kluba - Nejmar se odmara u Brazilu. Rasplet oko pitanja trenera mogao bi da promeni plan Parižana da ovog leta prodaju 31-godišnjeg napadača.

Ukoliko bi bio postignut dogovor sa Luisom Enrikeom, očekuje se da bi Nejmar ipak mogao da, ipak, ostane na Parku prinčeva pošto je već sarađivao, i to uspešno, sa španskim strategom u Barseloni. U suprotnom, neće biti iznenađenje ukoliko Brazilac posle šest sezona promeni tim.

Izabrane vesti

A, dane neizvesnosti Nejmar provodi u Brazilu, gde se već mesecima oporavlja od operacije zgloba. Poslednju utakmicu odigrao je još u februaru...

"Užasno je biti povređen i u nemogućnosti da igraš utakmice. Ja zaista volim da igram, da budem na terenu. Dovoljno je teško kada ne možeš da igraš jednu utakmicu, a zamislite kako je kada pauza traje četiri, pet meseci. Grozno je! Nedostaje mi fudbal, ja sam rođen za to da igram fudbal", izjavio je gogleter za brazilsku televiziju Band Sports.

Osvrnuo se Nejmar i na aktuelnu situaciju, odnosno neizvesnot da li će i naredne sezone igrati za Pari Sen Žermen.

"Nikada nisam bežao od odgovornosti. Baš naprotiv, uvek bih se lupio po grudima i rekao: 'Hajde, samo napred, udarite me ponovo'. Svestan sam svog talenta i znam šta mogu, ali fudbal nije individualni sport. Da jeste, ja bih već odavnio imao ispunjene sve svoje ciljeve, ali nije tako. Što se tiče kritika, nekada se ne slažem sa njima jer se odnose na moj privatni život i to mi smeta. Kada je reč o terenu, tad možete da pričate šta god želite".

Iako ne deluje realno da se u slučaju rastanka sa Pari Sen Žermenom Nejmar već sada vrati u Brazil, ističe da bi voleo da jednog dana ponovo obuče dres Santosa u kojem je ponikao.

"Život fudbalera je veoma dinamičan i promene su česte. Naravno da maštam o ponovnom igranju u Brazilu i Santosu. Voleo bih da se to dogodi jednog dana, fudbal je kao kutija puna iznenađenja", slikovit je Brazilac.

Naravno, tema razgovora bila je i vest da će Karlo Ančeloti po isteku ugovora u Real Madridu leta 2024. preuzeti vođenje brazilske selekcije. Potvrdio je Nejmar da ide ka tome i istakao da bi mu bilo drago da radi pod komandom trofejnog italijanskog stručnjaka.

"Znam da je potraga za selektorom prioritet reprezentacije. Predsednik računa na njega i igrači bi voleli da dođe. Znam to za sebe, za Vinija (Vinisijus), Militaa... Mi ga već poznajemo i znamo koliko je veliki trener. Bilo bi sjajno imati ga na klupi, sigurno bismo mogli mnogo da naučimo od njega, ali ništa još nije potvrđeno. Nadam se da će po isteku ugovora sa Realom preuzeti našu reprezentaciju", priželjkuje Nejmar.


tagovi

NejmarKarlo AnćelotiFudbalska reprezentacija Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara