Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Neko rekao kriza? Čelsi rastavio Sautempton na komadiće, Verner dao dva gola, a mogao pet (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 09.04.22. | 17:51

Sveci primili šest, a još su i dobro prošli

Debakl od Brentforda, još bolniji (ne i ubedljiviji) poraz od Reala u Ligi šampiona, oba pred svojim navijačima? Kriza drma Čelsi? Ma kakvi. Šampion Evrope vratio se pobedničkim navikama. I to na kakav način – rastavivši u 32. kolu Sautempton na komade – 6:0 (4:0)

Insistirao je Tomas Tuhel posle neuspeha sredinom nedelje da će gostovanje na Sent Merizu biti od presudnog značaja za nastavak sezone i prevashodno revanš sa Realom, uveravajući da će madridski tim razbiti Čelsi na Bernabeu ukoliko njegova ekipa na jugu Engleske nastavi sa razočaravajućim izdanjima.

Izabrane vesti

Dobio je Nemac odgovor od svojih izabranika, čak i bolji od onog kojem se nadao. Za svega 21 minuta fudbaleri Čelsija spakovali su tri lopte iza leđa Frejzera Forstera, što nikada ranije Plavcima nije pošlo za nogom na jednom premijerligaškom gostovanju. A kako obično biva, gde je treći, tu je i četvrti pogodak. Za svega pola sata igre londonski tim je gotovo do vrha natrpao mrežu rivala. Što je najgore po navijače Sautemptona, nije se tu zaustavio.

Branu je već u 8. minutu probio Markos Alonso, a svoj pečat na najubedljiviji poraz Svetaca ostavili su Kai Haverc, te Mejson Maunt i Timo Verner sa po dva pogotka. Još je Sautempton dobro prošao, jer, Verner je u uvodnih pola sata tri puta pogađao okvir gola – istina, kod trećeg se lopta odbila pravo na nogu Havercu – a u 18. minutu mu je Forster skinuo zicer sa pet metara.

Kako bilo, nije uspeo da ga spreči da se još jednom upiše protiv svoje omiljene mušterije. Nije nemački napadač produktivan koliko se od njega očekivalo po dolasku u Čelsi, računajući današnja dva postigao je tek devet premijeligaških golova na 51 utakmici, ali je više od polovine, precizno pet, došlo protiv Sautemptona. U ovoj sezoni samo tri prvenstvena gola, pogađate, svaki protiv današnjeg rivala.

Znao je Hazenhitl šta mu je činiti, jer ipak, već sedmi put od dolaska na Sent Meriz desilo mu se da njegova ekipa za poluvreme primi minimum četiri gola. Zbog toga je na startu drugog poluvremena uveo štopera Ibrahimu Dijaloa umesto napadača Adama Armstronga kako bi se spasio još veće bruke. Nije pomoglo, za svega devet minuta u drugom poluvremenu Forster je još dva puta morao da vadi loptu iz mreže. Srećom po domaćina, Čelsi je u tom trenutku povukao ručnu, i ako mu je za utehu, nisu mu se ponovile "devetke" protiv Lestera i Mančester Junajteda.

Za razliku od Čelsija koji će praktično osigurao treće mesto i plasman u Ligu šampiona, njegov gradski rival Arsenal mogao bi da ostane bez karte za elitno evropskog takmičenje. Na poraz protiv Kristal Palasa u londonskom derbiju sredinom nedelje, Tobdžije su nadovezale još jedan u sudaru sa Brajtonom (1:2) pred svojim navijačima i tako definitivno prepustile četvrtu poziciju Totenhemu. Dva tima iz glavnog grada bodovno su izjednačena (po 54), ali Sparsi imaju bolju gol-razliku i priliku da se pobedom nad Aston Vilom dodatno odvoje.

Mlada i nedovoljno iskusna ekipa Mikela Artete očigledno još nije spremna da se nosi sa pritiskom, makar ni izbliza dobro kao Čelsi. Pred Arsenalo je danas bio indisponirani Brajton, tim koji je na prethodnih sedam prvenstvenih mečeva osvojio jedan bod, i pride u istom periodu postigao samo jedan gol. Ipak, na Emiratima je postigao duplo više i po prvi put još od 12. februara uspeo da ostvari pobedu u Premijer ligi.

Koliko ju je zaslužio pitanje je, jer fudbaleri Arsenala su bili ti koji su diktirali tempo, stvarali prilike i pokazali želju da se iskupe za ubedljiv poraz od Palasa. Međutim, ekipa Grema Potera koja je uglavnom bila ta koja je bila kažnjavana zbog promašaja i nemogućnosti da inicijativu pretoči u rezultat, ovog popodneva se našla sa suprotne strane. Tri udarca u okvir Ramzdejlovog gola uputili su gostujući fudbalera i dva puta matirali Arsenalovog čuvara mreže. Prvo Leonardo Trosar sredinom prvog dela, potom i Enok Mvepu sredinom drugog, obojica preciznim udarcima posle povratnih lopti sa boka.

Nije Arsenal imao ni sreće, u nadoknadi prvog dela poništen mu je gol posle nesvakidašnje situacije na gol-liniju, gde se Gabrijel Martineli našao u nedozvoljenoj poziciji. U finišu nastavka Martin Odegard je pogodio prečku iz slobodnog udarca, iz odbitka je zatresao i rezervista Edi Nketija. Doduše, vratilo se Edegardu nekoliko desetina sekundi kasnije, kada je uz pomoć Danija Velbeka sa tridesetak metara smanjio zaostatak. Iako je od tog trenutka ostala još samo nadoknada meča, vrlo lako su Tobdžije mogle do izjednačenja, ali je Sančez odličnom intervencijom odbranio udarac Nketije glavom i sprečio da njegov tim prospe dva boda u svega nekoliko minuta.


PREMIJER LIGA – 32. KOLO

Petak

Njukasl - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Vud 72/

Subota

Everton - Mančester junajted 1:0 (1:0)

/Gordon 27/

Arsenal - Brajton 0:2 (0:1)

/Odegard - Trosar 28, Mvepu 67/

Sautempton - Čelsi 0:6 (0:4)

/Alonso 8, Maunt 16, 54, Verner 21, 54, Haverc 31/

Votford - Lids 0:3 (0:1)

/Rafinja 21, Rodrigo 73, Herison 85/

18.30: (3,50) Aston Vila (3,50) Totenhem (2,20)

Nedelja

15.00: (3,00) Brentford (3,20) Vest Hem (2,60)

15.00: (2,40) Lester (3,35) Kristal Palas (3,20)

15.00: (3,05) Norič (3,05) Barnli (2,65)

17.30: (2,15) Mančester Siti (3,50) Liverpul (3,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiArsenalSautemptonEngleskaPremijer ligaBrajtonlidsLids Junajtedvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara