Fudbaleri Libertada (©AFP)
Fudbaleri Libertada (©AFP)

Nema opuštanja u Libertadu: Sa reprezentativcima i oporavljenim prvotimcima na davljenika

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.03.23. | 23:07

Prošlogodišnji osvajač Aperture u zaostalom meču 9. kola novog šampionata Paragvaja u noći između četvrtka i petka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu dočekuje General Kabaljero

Sa četiri dana zakašnjenja Libertad i General Kabaljero će odigrati svoj meč 9. kola paragvajske Aperture. On je na programu u noći između četvrtka i petka, od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu, zato što je FS Paragvaja izašao u susret Libertadu i pomerio termin.

Libertadu su dvojica veoma važnih prvotimaca dobili poziv selektora Paragvaja za prijateljski susret sa Čileom, defanzivac Ivan Piris i vezista Dijego Gomez. Zbog toga su crno-beli tražili odlaganje utakmice, a molba im je uslišena.

Izabrane vesti

Uprkos odigranom meču manje, tim koji trenira Danijel Garnero je lider na tabeli Aperture sa 19 bodova. Za dva je bolji od najbližeg pratioca Sero Portenja, dok ima tri boda više od Guaranija i Olimpije iz Asunsiona.

Mogao je Libertad da ima i veću razliku, ali je u prošlom kolu pre desetak dana poražen u velikom derbiju od Olimpije sa 2:1. To mu je ujedno bio prvi poraz u sezoni, neuspeh kojim je prekinuta serija od četiri vezana trijumfa.

01.00: (1,30) Libertad (4,80) General Kabaljero (9,00)

General Kabaljero nije ni blizu takvih rezultata. Štaviše, posle Takuarija je najslabiji tim na tabeli. Iz osam utakmica crveno-beli su uzeli samo šest poena, uz gol-razliku 8:12.

Uprkos tome, Garnero maksimalno ozbiljno pristupa ovoj utakmici. Dijego Vijera se vraća u startnu postavu posle odrađene suspenzije protiv Olimpije, a verovatno će i Oskar Kardozo da bude na terenu od početka, umesto povređenog Lorenca Melgareha. Veteran Roke Santa Kruz je takođe zalečio zdravstveni problem koji ima, ali kako nije baš fizički spreman za 90 minuta, verovatno ga čeka uloga džokera sa klupe.

Što se tiče gostujućeg tima, nedostajaće mu tri fudbalera koji su obično starteri na gostovo svakom meču. Reč je o Pablu Adornu, Klementinu Gonzalezu i Hozeu Veri. Sva trojica su na listi povređenih fudbalera.

Prošle sezone su se Libertad i General Kabaljero sastali četiri puta. Tri meča pripala su Libertadu, sve sa po 1:0, dok je jednom General Kabaljero slavio na svom terenu, sa 3:2.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 9. KOLO (ZAOSTALI MEČ)

Petak

01.00: (1,30) Libertad (4,80) General Kabaljero (9,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

LibertadParagvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara