(©AFP)
(©AFP)

Nemačka vraća Srbiji za Samardžića: Pavlović izabrao dres Pancera

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.11.23. | 15:52

Mladi vezista Bajerna na pripremama U20 reprezentacije

Dobila je Srbija borbu za Lazara Samardžića, ali je danas stigao revanš Nemačke: Aleksandar Pavlović, mladi fudbaler Bajerna iz Minhena, odabrao je da brani boje Pancera!

Vezista Bajerna, koji je ove sezone debitovao u dresu giganta iz Minhena i skrenuo pažnju na sebe, zadužio je opremu nemačke U20 reprezentacije i sa njom je na pripremama.

Izabrane vesti

To ne znači da je Srbija definitivno izgubila borbu za njega, jer ima pravo da promeni izbor sve dok ne debituje za A tim, ali čini se da je ovog puta Nemačka odigrala ozbiljnije, angažovanije nego kada je bio slučaj sa Samardžićem i da će teško pustiti Pavlovića da se kasnije predomisli.

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković je pre nekoliko dana na okupljanju Orlova dobio pitanje upravo o statusu Pavlovića, da li je neko iz FSS-a u kontaktu sa mladim fudbalerom, a prilično burna Piksijeva reakcija kao da je nagovestila šta će se dogoditi dva-tri dana kasnije.

Želimo svakom detetu našem da damo šansu, ali mora da se ide stepenik po stepenik. Sad je neko debitovao za Bajern, pa kao u "A" tim. Ne ide to baš tako. To je kao da čekamo ispred bolnice da se rodi neko Srpče, da ga iz bolnice rezervišemo. Ti svi momci moraju da se dokažu. To su neke pionirske, mlade, pa onda A reprezentacija. Sem ako si čudo pa sa 17 u A tim, kao Pele“, rekao je Stojković.

Pavlović je srpskih korena, rođen u Minhenu, prošao je celu omladinsku školu Bajerna, pokriva poziciju zadnjeg veznog, a ove sezone, sa 19 godina, debitovao je za prvi tim i odigrao tri utakmice u Bundesligi.


tagovi

Aleksandar Pavlovićfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez SrbijeDragan Stojković PiksiFudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara