(©Reuters)
(©Reuters)

Nemanja Maksimović sve dalje od Spartaka

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.01.23. | 15:35

Niti Hetafe hoće da ga pusti, niti su Moskovljani načisto oko transfera

Sve su manje šanse da Nemanja Maksimović sunčanu Španiju zameni ne tako toplom Rusijom.

Moskovski Spartak je preuzeo pol poziciju od Crvene zvezde u borbi da dovede srpskog reprezentativca, međutim, tope se i njegove šanse da dođe do Maksimovića u zimskom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Kako pišu ruski mediji, smetnje na vezama su obostrane. Najpre, Hetafe je dobio Spartakovu ponudu tešku 3.000.000 evra i stavio je do znanja crveno-belima da ne želi da pusti Maksimovića ove zime. Bar ne za toliki novac.

S druge strane, ni u Moskvi nema saglasnosti oko toga da li vredi pojačavati ponudu za Srbina. Postoji nesaglasje u sportskom sektoru, a direktor Pol Ešvort je krajem decembra otišao iz Rusije ka zapadu Evrope sa nekoliko rezervnih opcija u džepu, te se očekuje da povede pregovore sa drugim igračima koji pokrivaju poziciju zadnjeg veznog.

Spartak je bio spremio Maksimoviću platu od 1.500.000 evra godišnje, međutim, sada već ne deluju tako velike šanse da će Nemanja stići do tog ugovora. Nekadašnji zlatni orlić sa Novog Zelanda ima ugovor sa Hetafeom do leta 2024. godine.

Maksimoviću predeli istoka Evropa, odnosno, istočnijeg od Srbije nisu nepoznati, jer je još kao tinejdžer otišao iz slovenačkih Domžala u kazahstansku Astanu, u kojoj je igrao dve godine.


tagovi

Nemanja MaksimovićSpartak MoskvaHetafe

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara