Nemanja Nikolić na Čairu izvadio evropsku vizu za Vojvodinu

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.05.23. | 20:41

Novosađani savladali Radnički i obezbedili plasman na međunarodnu scenu

Vojvodina je svoju evropsku vizu, ali i četvrtu sezonu zaredom plasman u polufinale Kupa, obezbedila majstorijom Nemanje Nikolića iz 43. minuta, utakmice u kojoj je u dobrom delu bila u podređenom položaju na terenu, ali je presudio suvi kvalitet njenih fudbalera, pa je niz nepobedivosti koji traje još od oktobra nastavljen.

Radnički je pokazao znake života. Posle agonije koju proživljava u plej-autu, ovo je već druga uzastopna solidno odigrana utakmica. Rezultati to nisu ispratili, ali je ekipa pokazala da ima ponosa pred četiri „kvalifikacione“ utakmice u pokušaju da ostane član elitnog društva srpskog fudbala i naredne sezone. Ovu će završiti bez ijednog velikog „skalpa“

Izabrane vesti

Šarac nije odustao od formacije 4-3-3, koja je protiv Lučanaca donela boljitak u igri, samo ovog puta bez obaveznog bonusa u startnoj postavi, bez tragičara pomenute prethodne utakmice Etongua, prvi put ove sezone sa Vargom kao štoperom. Na drugoj strani, Batak je napravio rokadu na golu – Nikola Simić je branio umesto Carevića, oporavljeni Vitas i Uroš Nikolić ostali su na klupi, baš kao i Malbašić.

Vojvodina je bila konkretnija u prvom poluvremenu, ali Radnički bolji na terenu. Dve velike odbrane imao je Rosić - u devetom minutu zaustavio je udarac Baraja, pošto je Andreja Stojanović nastavio sa katastrofalnom defanzivom iz prethodnog sustreta, kada je Varjačić pored njega izgledao kao Hakimi; a u 23. miniutu nadmudrio je Zukića, kome je nogom odbranio šut, posle Čumićeve „podvale“ iz prekida. Pre i posle toga, Radnički se nametnuo kao dominantniji na terenu. Igrao je tečno, napadao, posebno opasan bio je Belaković na levom krilu, ali je vidljiva bila nesigurnost u defanzivi, uz jedan veliki taktički propust – Antonijević je stalno visio sam na levom boku protivničkog napada i upravo tako su Nišlije mogle da prime gol u 42. minutu, kada je levi bek gostiju centrirao po zemlji, a pokušaj Čumića završio pored same stative.

Najbolju akciju u ovoj polusezoni Radnički je izveo u 28. minutu, Škrbić ju je izborio požrtvovanjem na sredini terena, Jamkam i Mićin izveli su dupli pas, Kamerunac uputio odličan povratni centaršut, a Belaković je iz idealne pozicije šutirao neprecizno preko gola.

I onda, koliko samo puta viđena situacija ove sezone. Pravo ni iz čega, defanzivci Radničkog poklanjaju gol rivalu. Andrić – ove godine opasniji po svoj tim od čoveka koji se šibicama igra na benzinskoj pumpi, pogrešio je na svojoj polovini, Baraj mu je ukrao loptu, koja stiže do Nemanje Nikolića, a ovaj u stilu najvećih fudbalskih majstora, u prvom kontaktu, sa preko 25 metara, lobuje istrčalog Rosića i postiže jedan od najlepših golova ove sezone na domaćoj fudbalskoj sceni. Lopta se od stative odbila u mrežu, što je samo ulepšalo prizor.

Trostruku izmenu izvršio je Šarac na poluvremenu, a sve je moglo da bude rešeno već u 49. minutu, kada je Rosić na čudesan način sačuvao svoju mrežu. Nakon centaršuta iz slobodnog udarca, pokušao je najpre Nikolić, pa Čumić, pomogla je malo i stativa, na kraju je Traore imao čistu poziciju, ali tukao preko gola.

Kako se utakmica bližila kraju, Radnički je činio sve da stigne do izjednačenja u granicama svojih mogućnosti, a one, u ofanzivnom smislu, nisu preterano velike. Tako da stopostotnih šansi nije bilo, ali jesu pokušavali Mesarović, pa obojic Marjanovića, na kraju i Saša Jovanović u poslednjem minutu sudijske nadoknade vremena, ali pravo u Simića.

U poslednjim trenucima i bizarna situacija, Dragan Rosić je nepropisnom intervencijom van svog kaznenog prostora dobio drugi žuti karton, pa je rukavice i golmanski dres obukao Saša Jovanović. Uroš Nikolić je izveo slobodan udarac, lopta je u ruku pogodila Stefana Marjanovića, sudija Milanović je posle asistencije VAR-a pokazao na belu tačku, ali Vukčević nije uspeo da savlada „golmana početnika“.

Ostalo je 0:1. Radničkom žal zbog dobre igre, ali i ohrabrenje pred završnicu prvenstva i činjenica da je treći uzastopni potraz na Čairu doživeo od svojih doskorašnjih trenera. Posle Lalatovića i Sivića, u Nišu je slavio i Radoslav Batak, ostvarivši prvi cilj zbog kojeg je i doveden na klupiu Novosađana. 

RADNIČKI – VOJVODINA 0:1 (0:1)

/N. Nikolić 43/

Stadion Čair.

Gledalaca 600.

Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

Žuti kartoni: Pejović, Stojanović, Rosić, Stefan Marjanović (Radnički), Antonijević, Jeličić, Milošević (Vojvodina).

Crveni karton: Dragan Rosić (Radnički) u 94. minutu.

RADNIČKI (4-3-3): Rosić – Jamkam, Varga, Andrić (od 46. Jovičić), Stojanović – Stefan Marjanović, Pejović (od 46. Mesarović), Saša Marjanović – Mićin (od 46. Cvetković), Škrbić (od 55. Petrov), Belaković (od 72. Jovanović).

VOJVODINA (4-2-3-1): N. Simić – Jeličić, Ljubisavljević, Traore, Antonijević – Topić (od 82. Busnić), Zukić – Baraj (od 62. U. Nikolić), V. Simić (od 89. Vukčević), Čumić (od 82. Milosavljević) – N. Nikolić (od 89. Milošević).

KUP SRBIJE, ČETVRTFINALE

Sreda:

Napredak - Crvena zvezda 0:0, penalima 2:4

Četvrtak:

Radnik - Čukarički 0:1 (0:1)

/Ivanović 14/

TSC - Novi Pazar 3:0 (2:0)

/Vukić 18, Ilić 35, 73, Kurdić ag 62/

Radnički Niš - Vojvodina 0:1 (0:1)

/N. Nikolić 43/



tagovi

Kup SrbijeRadnički NišFK VojvodinaNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara