Nemci redizajniraju Adidasov dres zbog kontroverzne nacističke simbologije

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.04.24. | 15:44

Broj četiri napravio problem

Poslednje izdanje Nemaca sa Adidasom na grudima i kao za baksuz – problem zbog kojeg će Panceri menjati dizajn opreme za Evropsko prvenstvo. Doduše, menjaće ga samo delimično, jer problem je nastao zbog – četvorke.

Nije šala, desilo se. Sama za sebe nije sporna, ali kad su navijači počeli da po društvenim mrežama šire snimak dresa sa brojem 44 na leđima – bez obzira što ga niko ne nosi – postalo je očigledno da podseća na ozloglašeni SS logo iz vremena nacista.

Izabrane vesti

Verovatno baš zato što 44 niko ne nosi, Fudbalski savez Nemačke nije primetio grešku. Ali kada je shvatio o čemu se radi objavio je da je problem “shvatio vrlo ozbiljno” i da radi na “alternativnom dizajnu”.

Adidas je još ranije blokirao narudžbine dresova sa brojem 44.

Kao kompanija se aktivno protivimo ksenofobiji, anti-semitizmu, nasilju i mržnji u bilo kojoj formi”, saopštio je Adidas, koji je Nemce oblačio još od 50-ih godina prošlog veka.

I nikad nije napravio ovakav problem, ali bar su i jedni i drugi odmah reagovali. Nemci ipak ne vole nikakve paralele sa erom Adolfa Hitlera i njegovih zločinaca.


tagovi

EURO 2024Fudbalska reprezentacija Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara