Luka Modrić (Reuters)
Luka Modrić (Reuters)

Neuništivi Luka Modrić: Želim da zaslužim novi ugovor, neću da mi neko nešto poklanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.02.23. | 20:01

Hrvatski as ne haje mnogo na priče o godinama

Jirgen Klop je danas na konferenciji za medije uoči meča protiv Real Madrida, pomenuo i Luku Modrića kao jednu od najvećih opasnosti za njegov tim.

Iako je jesenas napunio 37 godina, hrvatski as iz Real Madrida igra kao mladić i ne deluje da je pri kraju karijere. Često se poslednjih godina potencirala priča o smeni generacija u Realu, naslednicima Modrića i Krosa u veznom redu zbog čega su dovedeni Čuameni i Kamavinga i zbog čega Real želi i Džuda Belingema, ali… Modrić i Kros i dalje igraju na najvišem nivou i očigledno se još nisu zasitili vrhunskog fudbala.

Izabrane vesti

“Ne dotiču me te priče jer znam da igram na maksimumu. Zbunjuje me što nema malo više pamćenja jer uoči Mundijala smo Toni i ja igrali zajedno i bili smo dobri. A sada nekome deluje da ne možemo. Dugo vremena igramo zajedno, gubili smo ali i mnogo pobeđivali. Mladi igrači rade dobro, budućnost im je svetla i sve zavisi od njih. Treba raditi i učiti ali nisu oni u Realu tek slučajno. Belingem? To je odvojen slučaj sa kojim nemam ništa”, rekao je Modrić uoči prvog meča protiv Liverpula u osmini finala Lige šampiona.

Sve češće se pominje i pitanje njegovog ugovora koji ističe na kraju sezone. Prošle sezone je produžio vernost Realu na samo godinu dana.

“Isto je kao i prošle godine u ovo vreme. Nisam još razgovarao sa klubom oko produžetka saradnje. Miran sam što se toga tiče. Ova pitanja postaju pomalo dosadna jer uvek odgovorim da se dobro osećam i da želim da nastavim sa igranjem za Real Madrid. Pričaću sa klubom ali moram da zaslužim novi ugovor a ne da mi ga tek tako daju. Nikada mi ništa nije poklonjeno. Želim da nastavim ovu priču zaslugama a ne zbog istorije koju smo pisali ovde. Ništa ne može promeniti odnos između mene i Reala. Ovo je klub mog života i to niko ne može da mi oduzme”.

Priznaje da mu je bilo potrebno da uhvati formu posle Mundijala u Kataru.

“Popravljam se posle Svetskog prvenstva. Pogrešio sam jer sam odmah posle Katara počeo da igram umesto da sam prošao određeni program. Ali kada vas trener traži, onda možete samo da kažete ‘da’. Polako se vraćam na svoj nivo i nadam se da će tako ostati do kraja sezone”.

Neizvesno je i do kada će igrati za reprezentaciju Hrvatske.

“Posle Mundijala, plan je da nastavim da igram Ligu nacija, a za posle nisam razmišljao. Ništa još nisam odlučio. Polako, da se završi Liga nacija, pa ću da vidim šta dalje. Treba dobro promisliti o svemu. Real mi nikada ništa nije tražio, niti da odustanem od reprezentacije. To nije Realov stil. Moje vreme u reprezentaciji Hrvatske nikada nije uticalo na igre u Realu. Mnogo pričate o mojim godinama ali mislim da sam dokazao da mogu da igram na oba fronta”.

Protiv Liverpula se nada vrhunskoj partiji celog tima.

“Moramo odigrati sjajnu utakmicu da bismo ostvarili pozitivan rezultat pred revanš kući. Moramo biti na najvišem nivou, pomagati jedni drugima i igrati timski”.


tagovi

Luka Modrić

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara