Žoržinjo (©Reuters)
Žoržinjo (©Reuters)

Ni Parti, Ni Auar: Arsenal naciljao Žoržinja

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 17:29

Tobdžijama hitno potreban stabilan vezni fudbaler

Duže vreme se zna da Arsenal do kraja prelaznog roka ima nameru da ojača vezni red. Nedeljama unazad kao glavne mete apostrofirani su Lionov Husem Auar i Atletikov Tomas Parti, ali britanski Skaj nam donosi informaciju da se Mikel Arteta sprema da krene u napad na Žoržinja.

Deluje kao grom iz vedra neba, ali nije tako. Jer Španac je bio deo stručnog štaba Pepa Gvardiole 2018. godine kada je Mančester Siti hteo da dovede reprezentativca Italije. Rođeni Brazilac je tada odlučio da prati Mauricija Sarija na Stamford Bridž. Stručnjak je otišao, vezista je ostao.

Izabrane vesti

I kako nema nikakvih naznaka da će Parti ili Auar stići na Emirejts, odnosno kako obojica premašuju domete Arsenalove plateže moći, Arteta je odlučio da se okrene fudbaleru čije igračke kvalitete i te kako ceni.

Lukas Toreira je blizu Atletika i Arsenal igra i na tu kartu kako bi pokušao da dobije Partija. Plan je da se proda i Mateo Genduzi i onda Tobdžijama u vezi ostaju Granit Džaka, Mohamed Elneni (blizu pozajmice u Tursku), Dani Sebaljos i Džo Vilok – najblaže rečeno vezni red koji ne uliva poverenje, odnosno sa kojim ne možete ozbiljno krenuti u borbu za Ligu šampiona u takmičenju kakvo je Premijer liga. Potencijalni potpis Žoržinja bi u određenoj meri popravio situaciji, iako ni to ne bi bila garancija ispunjenja Arsenalovih ambicija. Dovođenjem Auara i Partija, klub iz severnog Londona bi mogao da puca na visoko. Drugim rečima, delovao bi mnogo ozbiljnije u očima rivala iz velike šestorke.

Međutim, ni 28-godišnjak iz Čelsija neće biti jeftina akvizicija. Plavci su ga doveli na leto 2018. za 57.000.000 evra. Od tog trenutka odigrao je okruglo 100 utakmica u svim takmičenjima i postigao 10 golova jer se vrlo brzo profilisao kao prvi izbor za izvođenje penala.

Arsenalu ostaje da do kraja prelaznog roka pronađe sredstva za ozbiljnog veznog fudbalera, ili dvojicu, kako mu se ne bi ponovi scenario iz prethodne četiri sezone kada nije uspevao da završi prvenstvo među najbolja četiri tima.





tagovi

ŽoržinjoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara