Toreira (© Reuters)
Toreira (© Reuters)

Reprezenatcija Urugvaja u malom: Himenez, Suarez, pa Toreira kod Čola u Atletiku

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.20. | 12:02

Čeka se odlazak Erere, računicu ima i Arsenal

Umesto jednog, izgleda da će Atletiko Madrid uskoro imati trojicu Urugavajaca. Štoper Hose Himenez je već sedam godina u glavnom gradu Španije, dogovoren je dolazak napadača Luisa Suareza iz Barselone, a okupljanje reprezentativaca južnoameričke države trebalo bi da upotpuni – Lukas Toreira.

Zadnji vezni Arsenala je u čekaonici stadiona „Vanda Metrpolitano“. Da bi prekoračio prag, potrebno je da Atletiko najpre proda Ektora Ereru, a kako je to skoro izvesno, samo se čeka povoljan taming za promociju novog pojačanja.

Izabrane vesti

Prema vestima sa Ostrva, Lukas Toreira će doći u vidu pozajmice do kraja sezone, s tim da će narednog leta Atletiko imati šansu da ga otkupi. U pitanju je igrač koji se karakteristikama, hitrinom, stilom i beskompromisnim startovima savršeno uklapa u zamisli Dijega Simeonea i predstavljao bi žilu kucavicu veznog reda Kolčonjerosa. Dok je Unaj Emeri bio u Arsenalu Toreira je imao važnu ulogu, dolaskom Mikela Artete izgubio je mesto startera, Španac insistira na „mekanijim“ fudbalerima i to se bivši prvotimac Peskare i Sampdorije (došao posle Mundijala za 28.000.000 evra) nikako ne uklapa, pa se rastanak nametnuo kao prirodno rešenje.

Toreiru su zvali Torino i Fjorentina, ali je Lukas rešen da se oproba kod Simeonea i samo čeka da Ektor Erera posle ne baš blistave sezone bude prodat kako bi se stvorio prostor za njegov angažman. Meksikanac bi mogao natrag u Porto, iz kojeg je minulog leta stigao bez obeštećenja, tako da Atletiko ništa ne bi izgubio. A dobio bi Toreiru.

Računici ima i Arsenal. Arteta je odavno pikirao Tomasa Partija kao pojačanje u vezi. Dijego Simeone isprava nije hteo ni da čuje. Bar ne za manje od 50.000.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru veziste iz Gane. Posle najnovijeg razvoja događaja, na Emiratima se nadaju da bi slanjem Lukasa Toreire u Madrid mogli da spuste cenu za angažman Partija.


tagovi

Lukas ToreiraLetnji prelazni rok 2020Tomas PartiEktor Erera

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara