Gužva pred golom Marka Gordića (©Star sport)
Gužva pred golom Marka Gordića (©Star sport)

Nije svaki dan Novi Zeland: Brazil pokazao Orlićima kako se koriste šanse, Srbija bez gola dve utamkice (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 20:53

Poraz mlade selekcije od olimpijske selekcije Selesaoa

Nije svaki dan Novi Zeland. Prethodni put kad smo se sreli sa Brazilcima bila je fešta. Ovog popodneva samo uzdasi. I poraz mlade selekcije Srbije od olimpijske reprezentacije petostrukog prvaka sveta na beogradskom stadionu „Rajko Mitić“, iako je tek povremeno delovalo da Orlići mogu da zaprete jednom od glavnih kandidata za zlatnu medalju na Igrama u Tokiju – 0:3.

Na dve provere tim novog selektora Zvonka Živkovića nije postigao gol. Protiv Rusije pre dva dana izglednu šansu je propustio Nikola Štulić u drugom poluvremenu, dok u okršaju sa znatno zvučnijim rivalom najbolje prilike za domaćina nisu iskoristili ofanzivac Čukaričkog Milutin Vidosavljević na ubacivanje Ivana Milosavljevića iz Voždovca (glavom u spoljni deo mreže), Javorov Andrej Ilić (iz teške pozicije pokušao u padu da matira golmana Brena) i sam Štulić iz Partizana (iznad prečke u završnici).

Izabrane vesti

Nije im zameriti. Ipak potiču iz Superlige. Momak koji je doveo ekipu Klaudija Branka u vođstvo, Giljerme Arana skupio je 37 utakmica u brazilskoj Seriji A prošle sezone. Ogromna razlika. Još uočljivija kad je Srbima počela da popušta koncentracija, pa je Pedro za Flamengo lane dao 13 golova – u razmaku od dva minuta pokazao da je Selesao brzopotezno preboleo iznenađujući poraz od Zelenortskih Ostrva (1:2).

Ne samo zbog egzekucija, Brazil je tokom gostovanja u Beogradu pokazao autoritet na svakom delu terena. Čak i egzibiciju. Lako je razvijao akcije, brzo stizao do kaznenog prostora Srba, pucao sa raznih pozicija i da nije bilo prečke da zaustavi pokušaje Pedra ili Marka Gordića da bar četiri puta ukroti udarce Južnoamerikanaca poraz bi bio ubedljiviji.

Nije alibi, međutim, valja napomenuti da je trijumf Brazilaca očekivan. Kako zbog razlike u godištu, tako i iskustva. Ipak za njih igraju momci iz Arsenala (Gabrijel Martineli), Liona (kapitenska traka na ruci Bruna Gimaraisa), Borusije (Renijer), Reala (Rodrigo), Zenita (Malkom). A za nas, uz dužno poštovanje svakom, iz Mačve, Vojvodine, Voždovca, Čukaričkog, čak prvoligaša Loznice i IMT-a... Sa malo, baš malo, međunarodnih utakmica u nogama.

Ovaj poraz bi trebalo da iskoriste da uče. Kako se koriste šanse, pa da jednog dana opet slavimo kao na Mundijalitu na Novom Zelandu.


--------------------------------------------------------

PRIJATELJSKI MEČ

SRBIJA U21 - BRAZIL U23 0:3

/Arana 34, Pedro 75, 77/

UŽIVO KLAĐENJE

Beograd

Stadion Rajko Mitić

Bez prisustva gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić

Žuti karton: Pavlović (Srbija), Pedro (Brazil)

Srbija (4-2-3-1): Gordić - Bjeković, Marijanović, Mitrović, Daničić - Topić (56. Đerlek), Milosavljević - Vidosavljević (56. Janković), Tetek, Pavlović (75. Zukić) - Ilić (56. Štulić)

Brazil (4-1-4-1): Breno - Menino (46. Guga), Gabrijel, Nino, Arana - Gimarais (65. Lizijero) - Žerson (65. Enrike), Klaudinjo (75. Rodrigo), Martineli (75. Entoni), Malkom (79. Renijer) - Pedro



 


tagovi

Mlada reprezentacijamlada reprezentacija SrbijeZvonko ŽivkovićBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara