Riki Puć (©Reuters)
Riki Puć (©Reuters)

Nije zlato baš sve što izađe iz La Masije – Riki Puć u LA Galaksiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.08.22. | 11:06

Barseloni ostaje pravo otkupa i procenti od naredne prodaje

Nadali su se na stadionu Kamp Nou da će biti sledeći veliki izdanak La Masije. Osvojio je Ligu šampiona za mlade, brzo dogurao do prvog tima Barselone. Ali kada je tamo i stigao, postalo je jasno: Riki Puć ipak nije igrač za najveću scenu, a njegov novi klub to najbolje ilustruje. Mladi vezista Blaugrane napušta Evropu i karijeru nastavlja u LA Galaksiju.

Biće to lep život. Ne preterani pritisak, dobri fudbaleri za saigrače, počevši od našeg Dejana Joveljića, preko Havijera Ernandeza Čičarita, do Daglasa Koste. Pride i kalifornijske plaže i američki smisao za šou-biznis. Ali, ko je krenuo od Barselone nije sigurno zadovoljan MLS ligom.

Izabrane vesti

Blaugrana je istina zadržala opciju da 22-godišnjeg defanzivca otkupi nazad, ali bar trenutno se čini da će tu opciju iskoristiti samo ako bude morala, jer Puć ničim nije nagovestio da je materijal za Ćavijev tim.

Imaće katalonski tim i procente od naredne prodaje, ali ni tu ne treba gajiti prevelike iluzije, jer iz MLS lige se ne ide za ogromne novce. Najveći izlazni transfer Galaksija – skromnih 3.000.000 evra koliko je Šenžen svojevremeno dao za Olu Kamaru. I samo još dva milionska transfera, jedan u Meksiko, drugi opet u MLS ligu.



tagovi

Riki PućLetnji prelazni rok 2022LA GalaksiLos Anđeles Galaksi

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara