Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Niko nije osvojio manje bodova kod kuće od Majnca

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.02.24. | 12:54

Eto šanse za Nenada Bjelicu i Union Berlin da se odmaknu od zone ispadanja u Bundesligi

Prošle sezone Majnc i Union su se borili za plasman u evropsko takmičenje, što je ostvarila samo ekipa iz Berlina. Međutim, sa devetim mestom na finalnoj tabeli Majnc bi takođe mogao da bude veoma zadovoljan prethodnom sezonom. U novoj kampanji je situacija drugačija, pošto se oba kluba nalaze u borbi za opstanak. Startna pozicija tima iz Kepenika je malo bolja, i ukloliko Gvozdeni osvoje tri boda u Majncu u sklopu zaostalog duela 18. kola Bundeslige, otišli bi na devet bodova iznad opasne zone.

Upravo to 17. mesto trenutno drže Nulfunferi, koji su iz 19 ligaških utakmica osvojili samo 11 bodova. Majnc je inače pobedio samo u jednoj od 24 poslednje utakmice u Bundesligi, uz devet remija i 14 poraza. Pride, na domaćem terenu je osvojio pet poena, što je najslabiji učinak u ligi.

Izabrane vesti

Otuda ne čudi što je zaglavljen u borbi za preživljavanje u najjačem nemačkom rangu. Tim nije trijumfovao na devet uzastopnih utakmica u šampionatu, čak i posle promene trenera. Sličan učinak Majnc je imao 2021, ali je na kraju izborio boravišnu dozvolu pod vođstvom Boa Svensona.

Sada je poslednjem preostalom bundesligaškom klubu iz Rajnland-Palatinata potrebno čudo slično onome od pre tri godine, jer zaostatak do prvog mesta u mirnoj luci, koje zauzima upravo rival iz Berlina, već je šest bodova.

18.30: (2,15) Majnc (3,35) Union Berlin (3,80)

Sa samo šest domaćih i 14 ligaških golova ukupno, sastav Jana Ziverta ima najslabiji napad u Bundesligi. Jedina svetla tačka u pogledu Nulfunfera od kada je bivši trener Hadersfilda preuzeo mesto kormilara, stvari su bile primetno bolje u defanzivi.

Majnc je primio samo sedam golova u deset prvenstvenih utakmica pod naslednikom Boa Svensona, i nije dozvolio rivalima više od jednog pogotka po utakmici. Nasuprot tome, ekipa nije uspela da zatrese mrežu šest puta. Majnc je izgubio poslednje dve prvenstvene utakmice od Ajntrahta i Verdera sa po 1:0.

Union Berlin je samouvereno počeo ovu sezonu sa dve pobede od 4:1, a baš je Majnc 20. avgusta 2023. poslat kući tim rezultatom. Od tada, međutim, stvari su krenule značajno nizbrdo za tim iz Kuće starog šumara.

Posle neviđene serije poraza, ikona kluba Urs Fišer je konačno morao da spakuje kofere. Pod naslednikom Nenadom Bjelicom, Gvozdeni su bar uspeli da se vrate na sigurnu obalu. Sakupljenih 17 bodova iz 19 ligaških utakmica trenutno su dovoljni za klimavo 15. mesto na tabeli. Berlinski tim je nedavno pretrpeo dva poraza u gostima u nizu od Bajerna sa 1:0i RB Lajpciga sa 2:0. U međuvremenu je tesno dobio duel protiv Darmštata minimalnim rezultatom.

Majnc i Union sukobili su se devet puta otkako su se zajedno našli u Bundesligi 2019. Daleko uspešniji bio je Gvozdeni tim, koji je upisao šest pobeda, dok su se Nulfunferi radovali tek jednom.

BUNDESLIGA - ZAOSTALI MEČ 18. KOLA

Sreda

18.30: (2,15) Majnc (3,35) Union Berlin (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaMajncUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara