Ništa od čuda: Independijente lako tukao novog drugoligaša i sprečio ga da uđe u Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.22. | 03:08

Kup Ekvadora otišao u ruke prošlogodišnjeg šampiona...

Čudo se nije dogodilo! Novi ekvadorski drugoligaš Nueve de Oktubre neće igrati dogodine u Kopa Libertadores. Šansu je imao, trebalo je da noćas u finalu nacionalnog kupa tuče osvajača ovogodišnje Kopa Sudamerikane i jedan od najboljih timova Južne Amerike - Independijente del Valje, međutim prošlogodišnji šampion je opravdao ulogu velikog favorita i slavio rezultatom 3:1.

Zahvaljujući miksu čudnih pravila tamošnje kontinentalne federacije (CONMEBOL) i Fudbalskog saveza Ekvadora, peti predstavnik te zemlje u elitnom klupskom takmičenju Južne Amerike neće biti poraženi finalista Kupa (Independijente je već osigurao mesto kao šampion Sudamerikane), već trećeplasirani na polufinalnoj tabeli tog takmičenja. Zanimljivo, radi se o ekipi El Nasional, koja je ove sezone izborila povratak u ekvadorsku Seriju A.

Izabrane vesti

Dakle, u Kopa Libertadores ne ide novi drugoligaš, već novi prvoligaš...

Kada govorimo o samom meču neizvesnost je izostala. Oktubre nikoga nije dobio mesec i po dana (zato je i ispao iz lige), na poslednja tri susreta ni gol nije postigao, a ovaj večerašnji pet minuta pre kraja bio je samo počasni.

Od početka do kraja Independijente je kontrolisao utakmicu. Rano poveo (2. minut) preko Matea Karabahala, do kraja prvog poluvremena duplirao prednost (Ričard Šunke), a onda u uvodnim minutima drugog dela ubio svaku nadu Oktubrea da može do iznenađenja.

Ovo je četvrti trofej u istoriji ekvadorskog Independijentea. Dva puta je osvajao Sudamerikanu i bio prvak države 2021.

KUP EKVADORA - FINALE

Sreda

Independijente del Valje - Nueve de Oktubre 3:1 (2:0)

/Karabahal 2, Šunke 31, Ajovi 51 - Montereo 85pen/


tagovi

Ekvador 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara