Sadilek u duelu sa Sanogom (©Reuters)
Sadilek u duelu sa Sanogom (©Reuters)

Ništa od Kudele, Sadilek ide na svoj drugi EURO ove godine

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.05.21. | 15:07

Česi rešili dilemu poslednjeg putnika na Evropsko prvenstvo

Dva dana posle objave spiska selektora Češke, Jaroslava Silhavija, sa 25 putnika na predstojeće Evropsko prvenstvo, dodato je još jedno ime - Mihal Sadilek.

Praznina je bila ostavljena u nadi da će UEFA smanjiti kaznu od deset mečeva suspenzije prvotimcu Slavije, Ondreju Kudeli, zbog optužbi Glena Kamare iz Glazgov Rendžersa za rasističke uvrede. Pošto je presuda, ipak, potvrđena, umesto sjajnog štopera praškog tima pozvan je mladi Mihal Sadilek iz PSV Ajndhovena, koji je sezonu proveo na pozajmici u Slovan Liberecu i nametnuo se dobrim igrama.

Izabrane vesti

Biće mu to drugo učešće na Evropskom prvenstvu ove godine, pošto je u martu nastupao za mladu reprezentaciju. Česi, ipak, nisu uspeli da prođu grupu u konkurenciji Španije, Italije i Slovenije, tako da neće igrati završnicu turnira koja je od 31. maja do 6. juna.

"Sastavili smo najbolji tim koji smo mogli. Nažalost, nisu svi mogli da budu sa nama i putuju na turnir. Zbog toga je posao trenera nezahvalan, ali stojimo iza ovog tima i verujemo u ove igrače. Siguran sam da imamo interesantnu ekipu koja može daleko da dogura", izjavio je selektor Silhavi.

Česi će na Evropskom prvenstvu igrati u grupi sa Engleskom, Škotskom i Hrvatskom.


tagovi

ČeškaEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara